Bejelentették a következő három Star Wars-mozifilmet

2023.04.07. 18:14
Bejelentették a Star Wars filmsorozatának következő három darabját a Star Wars Celebration 2023 részeként megrendezett Lucasfilm's Studio Showcase-en.

Mindhárom frissen bejelentett film más és más korszakban játszódik, és minden eddiginél jobban kitágítják a Star Wars-franchise univerzumát.

Az első, vagyis soron következő mozifilm az ígéretek szerint a Jedi Rend bibliai léptékű eredettörténeteként fog szolgálni. A sztori a Star Wars-kánon idősíkjának eddigi legrégebbi korszakába enged betekintést.

A második film a hatodik és a hetedik epizód között foglal helyet az idővonalon – ebben futnak majd össze A Mandalóri-tévésorozat és a kapcsolódó spin-off szériák történetei – és egy eposzi csatáról fog szólni.

A harmadik alkotás pedig 15 esztendővel a kilencedik rész, vagyis a Star Wars: Skywalker kora után játszódik, és az új Jedi Rend megszületéséről szól.

Fény derült a rendezők kilétére is: az első filmet James Mangold (Logan, Az aszfalt királyai), a másodikat Dave Filoni  (Star Wars Rebels, Star Wars: Clone wars), míg a harmadikat Sharmeen Obaid-Chinoy vezényli majd – számolt be a GameStar.

Az Indexen egyébként a minap számoltunk be arról, hogy  89 éves korában meghalt Normal Reynolds, aki elsősorban a Star Wars díszlettervezőjeként vált híressé.