Majka elárulta, mi akart lenni fiatalabb korában

PAP 0230
2023.04.08. 12:54
Lehet, hogy ma nem lenne Magyarország egyik legkedveltebb előadója és műsorvezetője Majoros Péter, azaz Majka, ha fiatal korában a szülei megengedhették volna, hogy fiuk fizetős cukrász- vagy szakácsiskolába járjon. Ez volt ugyanis az egykori ózdi fenegyerek álma, ehelyett azonban az anyagi helyzetükre való tekintettel egy teljesen másik szakmát tanult ki, amely láthatóan olyannyira nem villanyozta fel, hogy egészen a telt házas bulikig és a nézettségi rekordokat döntögető műsorokig vezetett az útja.

A médiában szereplő legtöbb személy – így előadók, műsorvezetők, televíziós személyiségek – esetében nehezen tudunk elvonatkoztatni attól, amit a képernyőkön látunk belőlük, így az sem fordul meg a legtöbbünk fejében, hogy közülük sokaknak egészen más szakmájuk és polgári foglalkozásuk is van.

Éppen emiatt lehet az, hogy meglehetősen kevesen tudják, mivel szeretett volna foglalkozni, és végül milyen szakmát szerzett magának Magyarország egyik legnépszerűbb előadója, Majka – azaz Majoros Péter

Azt ugyan már mindenki hosszú évek óta tudja Majkáról, hogy rendkívül nehéz anyagi körülmények között nőtt fel Kelet-Magyarországon, azt viszont már kevesebben, hogy az Ózdról származó zenész-műsorvezető a pénz hiányával járó hátrányokat évtizedekkel ezelőtt, a beiskolázásakor is érzékelte a saját bőrén. 

Az énekes-rapper a nézettségi rekordokat döntő Zsákbamacska legutóbbi adásában mesélt arról, hogy édesapja mindenképpen szerette volna, ha fia szakmát tanul, a fiatal Majka pedig el is döntötte, hogy

az ő álma az, hogy egyszer szakács vagy cukrász legyen. 

Igen ám, de ezen szakmák kitanulása komoly anyagi terhet rótt volna a szüleire, akik ezt nem engedhették meg maguknak, így az érthetően csalódott fiúnak új jövőképet kellett alkotnia, ő pedig villanyszerelő lett. 

Bejelentkeztem szakácsnak meg cukrásznak, egyiknek se vettek fel, mert az ilyen fizetős suli volt, nekünk meg ugye viszonylag kevés volt a málna otthon. Mondták, hogy ez rotty utca, ide nem. Mondja nekem a csávó, hogy két szakma maradt, az épületvillamossági szerelő meg a marós. Melyik akar lenni? Nézek apámra, mondom, figyelj, marós? Ez nem tudom, hogy mi! Tehát ha valami nem akartam egész életemben lenni, az marós. Így lettem villanyszerelő

– mondta Majka, aki aztán élesben is kipróbálta magát a szakmában, azonban sokáig nem tevékenykedett benne, hiszen bekerült a médiába, mára pedig már a legnépszerűbb hazai előadók egyike. 

(Borítókép: Majoros Péter 2023. március 2-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)