Elhurcolták, megkínozták, de ezt is túlélte

GettyImages-1445628963
2023.04.10. 08:41
Alakított már gyilkos mikulást, szovjet Amerika Kapitányt és pokolfajzatot is, igazi hírnevet azonban mégis egy olyan szerep miatt szerzett, amelyben egy összetört, munkába és alkoholba menekülő apukát játszik, egészen addig, míg annak a feje tetejére nem áll az élete – szó szerint. A 48 éves David Harbourt ünnepeljük.

Április 10-én ünnepli születésnapját David Harbour, korunk egyik legsikeresebb sorozatának színésze. A New York-i születésű férfihoz nem volt kegyes az élet, a múltban ugyanis hosszú éveken át alkoholizmussal küzdött. Tinédzserként kezdett inni, mely a főiskolás évei alatt tovább rosszabbodott – ekkor döntött úgy, hogy ez nem mehet így tovább, az ital miatt ugyanis nemcsak egészsége kezdett romlani, hanem barátait is elvesztette. 

A Dartmouth Alumni Magazine-nak néhány évvel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy fiatalkori elhatározása óta folyamatosan józan, túlságosan élvezi ugyanis az életet és a tudatosságot ahhoz, hogy újra igyon. Minden bizonnyal ez a szemléletváltás vezetett el ahhoz is, hogy 2016-ban megkapja a Netflixtől azt a szerepet, mely túlzások nélkül megváltoztatta az életét.

És hogy miről is van pontosan szó? – az alábbi kvízünkből kiderül.

(Borítókép: Getty Images / Rodin Eckenroth / FilmMagic)