Hivatalosan is börtönbe kell vonulnia Galambos Lajosnak

2023.04.13. 13:21
Hiába fellebbezett a döntés ellen a trombitás, a Budapest Környéki Törvényszék másodfokon is elrendelte a börtönbüntetésének letöltését. A zenész korábban betegségére hivatkozva kért halasztást, ezt utasította el másodjára is a törvényszék.

Hónapok óta húzódott a döntés arról, hogy Galambos Lajos kaphat-e haladékot a börtönbüntetése megkezdéséből. A trombitásnak időközben súlyos betegsége lett, erre hivatkozva nem vonult be február közepén a kecskeméti büntetés-végrehajtási intézetbe, pedig népes tömeg várta ott. Ehelyett egy erdő szélén fotózták le egy kisbusz társaságában.

Kétszer is nekifutott védőjével a halasztásnak, de másodjára is elkaszálta azt a bíróság.

A 24.hu-nak megerősítette a Budapest Környéki Törvényszék, hogy másodfokon is helybenhagyták a döntést, ezért a zenésznek börtönbe kell vonulnia.

A döntéssel kapcsolatban megkerestük Galambos Lajos védőjét, Dr. Csontos Zsoltot, aki megerősítette a híreket.

Meglepő módon 22 napig tartott, mire a fellebbezés eljutott a Törvényszékhez, akik ezek után pár napon belül döntést hoztak. Az ügyben kollégám már benyújtott egy alkotmányjogi panaszt a döntéssel szemben. Kértük, hogy a bevonulási kötelezettségét függeszék fel, de amennyiben megkapja az ügyfelem a behívóját, akkor bevonul a büntetésvégrehajtási intézetbe. Ebben teljesen biztos vagyok.

Mint ismert, a zenészt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték másodfokon decemberben. A zenész víz-, gáz- és áramlopási ügye már 2015 óta húzódik. Korábban Galambos úgy nyilatkozott egy interjúban, hogy képtelen beletörődni a döntésbe, és továbbra is eltökélten harcol azért, hogy bebizonyítsa az ártatlanságát, de felkészült arra az esetre, ha be kell vonulnia.

Azóta kiderült, hogy az ügy ráment az egészségére, és már a több milliárdot érő luxusbirtoktól is szabadulna.