Súlyos betegségéről mesélt Young G, különleges kezelést kap

2023.04.13. 13:59
Rácz Béla, ismertebb nevén Young G Béci különleges kezelést kap. A rapper egy ízületi autoimmun betegséggel küzd, amelyről az orvosok sem tudnak sokat. Három év várakozás után egy biológiai terápiától várja most a megoldást – derült ki a TV2 Mokka című műsorából.

Elmondása szerint jól van, hiszen ízületi fájdalmait, valamint pikkelysömörét sikerült enyhíteni, viszont az ehhez használt szteroid jelentősen károsította az egészségét.

Ezek nagyon tartják a vizet, puffadsz tőle, orvosi megfogalmazás alapján »holtfejet« csinál

– mesélte a rapper, aki három év várakozás után juthat biológiai terápiás kezeléshez. A Való Világ egykori villalakója már meg is kapta első injekcióját.

Az első tünetek hat-hét évvel ezelőtt jelentkeztek nála, amivel 180 fokos fordulatot vett az élete. Mint mesélte, majdnem egy évig mankóval kellett járnia vécére, ami már a reggeli felkelést is nagyban megnehezítette. Ezekben az időkben nem is nagyon csinált semmit, és csak gyógyszerekkel sikerült enyhíteni fájdalmát.

Ez egy ízületi fájdalom, ami a hátamban, a lábujjaimban, a lábfejemben, a vállamban kezdődött, és nem is nagyon lehetett mit csinálni mellette, nagyon nehéz volt minden mozdulat

– vallott a kezdeti nehézségekről a rapper.

Elmondása szerint rengeteg levelet kap hasonló problémákkal küzdő emberektől – akik akár a huszonéves vagy a tizenéves korosztályban is ettől szenvednek –, akiknek próbál segíteni a fájdalom kezelésében. A műsorban felmerült a kérdés, vajon szerepet játszhatott-e a stressz a betegség kialakulásában. A zenész leszögezte, az őt ért támadások leperegnek, azt azonban nem tűri, ha gyermekét bántják.