Világrekordot állított fel egy ausztrál férfi: 3206 fekvőtámaszt nyomott le egy óra alatt

2023.04.15. 08:48
Egy ausztrál apa új fekvőtámasz-világrekordot állított fel: egy óra alatt több mint 3206 gyakorlatot végzett el − ez percenként 53, azaz másodpercenként majdnem egy.

Lucas Helmke helyi, brisbane-i edzőtermében hajtotta végre a fekvőtámaszokat, hogy megdöntse a rekordot, amelyet egy másik ausztrál férfi állított fel még tavaly − három év alatt ez a negyedik alkalom, hogy új rekordot állítottak fel ebben a kategóriában − írta a CNN

A 33 éves apa, aki foglalkozását tekintve könyvelő, azt mondta a Guinness World Recordsnak, hogy „inspirációt akart nyújtani” egyéves fiának azzal, hogy megmutatja neki, „semmi sem lehetetlen”.

Minden fekvőtámasznak hibátlannak kellett lennie, hogy megfeleljen a hivatalos világrekordhoz szükséges előírásoknak.

Helmkének egyenesen kellett tartania a testét, anélkül, hogy a térdét és a derekát behajlította volna, miközben legalább 90 fokos szöget kellett elérnie a könyökénél, amikor leereszkedett.

34 gyakorlatot érvénytelennek nyilvánítottak a helytelen technika miatt, a férfinak mégis sikerült megdöntenie a rekordot. A korábbi rekordot Daniel Scali állította fel 2022 áprilisában, aki 3182 fekvőtámaszt nyomott le.

Helmke tavaly novemberben döntötte meg a rekordot az Iron Underground edzőteremben, és a Guinness World Records nemrég tájékoztatta, hogy rekordját jóváhagyták. A két korábbi rekordtartó szintén ausztrál volt.

Helmke elmondta a Guinness World Recordsnak, hogy két-három évébe telt, mire felépítette a fizikumát, hogy véghezvigye ezt a rendkívüli teljesítményt.

Tekintettel a nagy versenyre, nem tudni, meddig állhat meg a rekordja. A floridai helyi média márciusban arról számolt be, hogy a 60 éves amerikai Rob Stirlingnek 3264 fekvőtámaszt sikerült megcsinálnia a múlt hónap végén − de ezt a Guinness még nem ismerte el.

Helmke eközben már más rekordokat is célba vett.

Ez volt az első rekord, amit szerettem volna felállítani a számos más fekvőtámaszrekord közül. Ezután más fizikai rekordokra készülök

− mondta.