Kijöhet a börtönből Herczeg Zoltán és társa

IMG 7267
2023.04.20. 14:59
Több mint fél éven át ült letartóztatásban Herczeg Zoltán divattervező és társa.

Távozhatnak a letartóztatásból, de szigorú körülmények között kell lenniük a saját otthonukban augusztus 20-ig. 

Amint arról korábban az Index is beszámolt, 2022. október 21-én letartóztatták Herczeg Zoltán ismert divattervezőt, miután kábítószergyanús anyagot találtak a lakásán. A divattervező a kihallgatásakor a drogfogyasztást ugyan elismerte, azonban tagadta, hogy terjesztette is volna a szert.

Decemberben szabadlábra helyezéséért, valamint enyhébb kényszerintézkedésért nyújtott be fellebbezést, amelyet a bíróság elutasított, így a karácsonyt is a rácsok mögött töltötte.

Ügyét februárban újratárgyalták. A nyomozó hatóság kezdeményezésére a Fővárosi Főügyészség indítványozta Herczeg Zoltán letartóztatásának meghosszabbítását április 23-ig.

Ezt enyhítette most a Fővárosi Törvényszék az ügyész javaslatára.

Szabó József, a törvényszék szóvivője a 24.hu-nak erősítette meg a hírt, hozzátéve, hogy csak külön engedéllyel hagyhatják majd el az otthonukat.

Hogy ne tudjanak összebeszélni, ezért hetente egyszer, két különböző időpontban hagyhatják el a lakásukat azért, hogy biztosítsák a mindennapi életükhöz szükséges feltételeket.

A szóvivő lapunknak kiemelte, hogy a döntéssel szemben a két gyanúsított nem fellebbezett, mert az értesítést még nem kapták kézhez. A kézhezvételtől viszont három napjuk van átgondolni, elégedettek-e a döntéssel.

(Borítókép: Herczeg Zoltán. Fotó: Velvet)