Meghalt Jerry Springer

GettyImages-1208679046
2023.04.27. 16:26
79 évesen hunyt el chicagói otthonában a The Jerry Springer Show megálmodója, Jerry Springer, aki 27 évadon keresztül vezette a műsort.

A TMZ információi szerint Jerry Springer családjának szóvivője közölte a nyilvánossággal, miszerint a legendás tévést néhány hónappal ezelőtt diagnosztizálták rákkal, viszont az állapota ezen a héten még rosszabbra fordult. Chicagóban található otthonában halt meg 79 éves korában. Springer a legtöbbeknek a The Jerry Springer Show nevezetű talkshow-ból lehet ismerős, ami 27 évadon át futott, és több olyan vendég is megfordult nála, akik a kirohanásaikkal igen emlékezetessé tették a műsort. Persze ez mindig nagy ujjongást váltott ki a közönségből.

Bár a képernyőn keresztül úgy tűnhetett, mintha Springer egész életében tévézéssel foglalkozott volna, ez koránt sincs így. Kezdetben politikusként tevékenykedett, és 1971-ben beválasztották Cincinnati városi tanácsába, majd 1977-ben a város polgármestere lett, de csak egy ciklust töltött be.

Springer 1991-ben debütált műsora ugyan elsőként politikai kérdésekre koncentrált, viszont az évek haladtával már több téma is előtérbe került, köztük mondjuk a házasságtörés. Az egyes adásokban gyakran estek egymásnak a vendégek káromkodások közepette, emiatt minden epizódot cenzúrázni kellett. Egyes becslések szerint egy részben körülbelül 85-130 sípolást lehetett összeszámolni, és a műsor nem is nyerte el a kritikusok tetszését, sőt 2002-ben a legrosszabb tévéműsornak választották. 

The Jerry Springer Show ennek ellenére a nézők körében nagy népszerűségnek örvendett, és a 90-es években megesett, hogy a nézettséget tekintve számos városban megelőzte Oprah Winfrey műsorát. A talkshow végül közel ötezer rész után, 2018-ban ért véget. A tévés ezt követően, 2019-től kezdve három évadon keresztül szerepelt a Judge Jerry bíróságon játszódó realityben, amelyet 2022 márciusában kaszáltak el. Springer utolsó tévés szereplése pedig az Álarcos énekesben volt még tavaly, amelyben Frank Sinatra klasszikusát énekelte. 

(Borítókép: Jerry Springer 2020. február 25-én. Fotó: Roy Rochlin / Getty Images)