Magyar csapat állt dobogóra a nemzetközi autóversenyen

2023.05.01. 15:46
A marokkói sivatagban rendezett raliversenyen, a Morocco Desert Challenge-en egy magyar csapat is részt vett kamion kategóriában. A versenyzőket nem kímélte a sivatag: 50 fokos hőségben versenyeztek nyolc napon keresztül, de végül felértek a dobogó harmadik fokára.

Magyar csapat is megmérettette magát az idei Morocco Desert Challenge nevű raliversenyen, amelyben a versenyzők járművükkel nyolc napon keresztül haladtak a marokkói sivatagban – írta a Fazekas Motorsport az Indexhez eljuttatott közleményében. 

FB IMG 1682938698124
Fotó: Bánáti Zoltán

A rendezvény április 21-én indult Agadirban, ahonnan április 30-ig kellett eljutni Merzugáig. A versenyen a Fazekas Motorsport is részt vett kamion kategóriában.

A magyarok végül harmadikként értek a célba, megszerezve a dobogós helyezést.

Minderről Facebookon is beszámoltak. A csapat annak ellenére ért el kimagasló teljesítményt, hogy idejüket nem sajnálva segítettek egy holland kamionnak, amely felborult a sivatagban. A hollandok a magyarok segítségével versenyben maradhattak.

A csapatnak a navigációs kihívások mellett az extrém meleg időjárással is meg kellett küzdenie, a hőmérő gyakran 50 fokot mutatott, ráadásul a homok okozta rossz látási viszonyok sem segítettek a tájékozódásban. A Fazekas Motorsport már a verseny utolsó előtti napján a harmadik helyen állt, majd sikeresen megtartották pozíciójukat, és száz kilométer teljesítése után dobogósként értek célba.

A csapat tagjai: Hercsik Dániel (szerelő); Szabó András (szerelő); Bánáti Zoltán (szerelő); Baráth Ferenc (navigátor); Fábián András (fedélzetmérnök); Fazekas Károly (pilóta); Csőszi Péter (szervizkamion-pilóta, illetve szakács) és Koók Szabolcs (szerelő) – írták a Fazekas Motorsport közleményében.