Leálltak a Stranger Things utolsó évadának munkálatai

2023.05.07. 10:27
A Hollywoodban zajló forgatókönyvírói sztrájk miatt határozatlan ideig áll a Stranger Things ötödik évadának produkciója. A munkálatok csak akkor folytatódnak, ha megállapodás születik az írók és a stúdiók között.

A sorozat társalkotói, Matt Duffer és Ross Duffer a Twitteren jelentették be, hogy addig szünetel a produkció, amíg tart az Amerikai Írók Szakszervezetének sztrájkja.

Mint írtuk, több ezer forgatókönyvíró kezdett sztrájkba Hollywoodban május elején, miután érdekképviseleti szervezeteiknek nem sikerült megegyeznie a filmstúdiókkal és streamingszolgáltatókkal. A szerzők azt szeretnék elérni, hogy nagyobb részesedést kapjanak a nyereségekből.

Az ötödik, egyben befejező évad forgatókönyvét 2022 augusztusában kezdték írni, nem sokkal a negyedik évad premierje után.

Bár izgatottan várjuk, hogy elkezdjük a gyártást a csodálatos szereplőgárdánkkal és stábunkkal, ez a sztrájk alatt nem lehetséges. Reméljük, hamarosan tisztességes megállapodás születik, hogy mindannyian folytathassuk a munkát

– írták a Duffer testvérek.

Áprilisban egyébként jó hír érkezett a sorozat rajongói számára: hivatalosan is zöld utat kapott ugyanis az első Stranger Things-spinoff egy animációs sorozat formájában.