Több rab is kikezdte Galambos Lajost a börtönben

2023.05.10. 07:03
Bevonulása óta először találkozott ügyvédjével Galambos Lajos, aki jogi képviselőjének elmondta: még vele sem kivételeznek a börtönben.

A mulatós zenészt 2022 decemberében ítélték el másodfokon három év hat hónap börtönbüntetésre áramlopásért. A büntetés-végrehajtás február 15-én várta volna a kijelölt kecskeméti intézetnél, ám a zenész akkor nem jelent meg.

Súlyos betegség alakult ki nála, és állapota nem javult az utóbbi időben. Védője korábban úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a folyamatos stressz nemcsak a lelkét, de az egészségét is megviselte Galambos Lajosnak, aki április 26-án nem várt módon, mentőautóval érkezett a baracskai, Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

A zenész védője állítása szerint már a rabok mindennapi életét éli Baracskán. Hajnali fél ötkor van ébresztője, este nyolc órakor takarodó. Dr. Csontos Zsolt a Blikknek elmondta: Mivel az egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be.

Galambos Lajos arról is beszélt, hogy a büntetés-végrehajtás munkatársai vele is szigorúak, mint mindenki mással, de hozzátette, hogy az őrök emellett korrektek és igazságosak. A kérdésre, miszerint érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, az előadó határozottan azt mondta:

semmi ilyesmit nem tapasztalt.

A zenész már találkozott a többi rabbal, akik felemásan fogadták őt. „A legtöbben barátságosak voltak és beszélgettek vele, néhányan azonban pikírt, bántó beszólásokat címeztek neki, mint például: »Most majd neked fújják el a nótádat« vagy »Mennyiért adod az áramot?« Sajnos, a börtön­élet egy külön világ, ezzel nem lehet mit kezdeni, magára van hagyva” – nyilatkozta a lapnak az ügyvéd.

Az ügyvédjével hosszan elbeszélgető mulatós zenész védőjével bármennyit, de a kapcsolattartóként megjelölt közel állókkal csak korlátozott ideig tarthatja a kapcsolatot telefonon.

„Heti 50 percet beszélhet, az pedig igencsak kevés, ha az embernek testvére és gyerekei vannak. Hamar lepörög az az ötven perc, és akkor nem marad más hátra, mint a levelezés” – jegyezte meg Csontos Zsolt.