18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Öngyilkos lett az egyik legnépszerűbb blogger édesanya

GettyImages-1408447253
2023.05.11. 08:18
47 éves korában meghalt Heather Armstrong, aki a 2000-es években a Dooce nevű blogoldalán aratott sikert az anyaság hullámvölgyeinek megírásával.

A népszerű amerikai blogger holttestére élettársa, Pete Ashdown talált rá kedd este az Utah állambeli otthonukban, és ő számolt be Armstrong haláláról az AP hírügynökségnek. A férfi hozzátette, hogy párja – aki súlyos alkoholizmussal küzdött – már több mint 18 hónapja józan volt,

azonban nemrég visszaesett, és öngyilkos lett.

Heather Armstrongot sokan ismerték úgy, mint az „anyablogok királynőjét″, ugyanis gyakran írt gyermekeiről, kapcsolatairól és személyes küzdelmeiről. Népszerűségét a Dooce című blognak köszönhette, amelyet havonta több mint nyolcmillióan látogattak a Vox szerint.

Kendőzetlen őszinteséggel részletezte gyermekei dühkitöréseit, mentális egészségügyi kihívásait, valamint az alkoholizmussal és a szülés utáni depresszióval folytatott küzdelmét – számolt be róla a BBC.

Armstrong 2009-ben felkerült a Forbes 30 legbefolyásosabb női médiaszemélyiségének listájára is. 

A blogger halálát a Dooce Instagram-oldalán is közölték szerdán. 

(Borítókép: Heather Armstrong 2008-ban. Fotó: Paul Chinn / The Chronicle / Getty Images)

 

Ha bajban van vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között. Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/