Őszintén vallott származásáról Sváby András

2023.05.13. 08:47
Sváby András az ATV egyik műsorában tett meglepő kijelentést a származásáról.

Az ATV műsorában Farkasházi Réka, Szandi, L. L. Junior és Sváby András szerepelt, akik között heves vita alakult ki egy újragondolt színházi darab miatt – közölte a naphire.hu.

Thália Színházban a Martin McDonagh darabjából készült A nagy kézrablás című előadás felújított verziójáról van szó.

Amint azt az Index megírta,  a múlt szombati premier előtt néhány nappal a szerzőt képviselő ügynökség megkereste a Tháliát, és azt mondták, „nem járulnak hozzá, hogy a fekete komédia afroamerikai szereplőjét egy elmaszkírozott, azaz kisminkelt, feketére sminkelt fehér színész játssza.”

Bochkor a műsorban felidézte, hogy ezt a darabot már hét éve is ugyanúgy mutatták be, és akkor ebből nem volt gond. A műsor vendégeit megosztotta a téma, voltak, akik egyetértettek a szerzővel, mások nem.

Sváby András meglepődött a genetikai vizsgálat eredményén

A Sváby András végül meglepő kijelentést tett a műsorban:

Miért ne mondhatnám azt, hogy roma vagyok? Honnan tudod, hogy nem vagyok? Ki tudja? Mondjuk pont tisztában vagyok, mert elvégeztettem egy ilyen genetikai tesztet, van bennem az égvilágon minden.

A naphire.hu rákérdezett a genetikai vizsgálat eredményére, és az ATV műsorvezetője elmondta, hogy a tesztelésnél egy nyálmintát küldött be egy amerikai laboratóriumba. Egyszerűen kíváncsi volt.

„Askenázi zsidó 48,6 százalék, görög, délolasz 20 százalék ír, skót, walesi 14 százalék, kelet-európai 10 százalék, finn 3 százalék, skandináv 3 százalék, olasz, 1,4 százalék. Bennem aztán tényleg minden van, amit el tudsz képzelni. Úgyhogy én erre kíváncsi voltam” – ismertette Sváby, majd hozzátette, hogy a genetikai teszt nagyjából azt mutatta ki, amit gondolt magáról.

Elmondása szerint örült a görögnek, a délolasz és a zsidó nem volt számára meglepetés, viszont a kelet-európai 10 százalék meglepte.