Johnny Depp visszatért, perceken át tapsoltak neki a cannes-i filmfesztiválon

GettyImages-1490946834
2023.05.17. 15:07
Elkészült Johnny Depp legújabb filmje, a Jeanne du Barry, amelyben először vállalt szerepet, mióta jogi csatározásba kezdett volt nejével, Amber Hearddel. A színészt hétperces tapsvihar fogadta a cannes-i filmfesztiválon, ahol a produkció premierje volt.

Nehéz évek vannak Johnny Depp mögött, aki jogi hercehurcába keveredett egykori feleségével, Amber Heard színésznővel, aki egy, a The Washington Postban megjelent cikkben azt állította, amíg Depp felesége volt, bántalmazó kapcsolatban élt. A vádak miatt Depp lett Hollywood rosszfiúja, aki több szereptől is elesett ennek következtében, így rágalmazás miatt 50 millió dolláros pert akasztott volt neje nyakába. Ügyükkel kapcsolatban még tavaly nyáron döntött az esküdtszék, kijelentve, a színésznek van igaza. A bíróság emellett 10 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte Heardöt, amiből jelentősen lefaragtak, hogy ki is tudja fizetni – a hírek szerint egymillió dollárban egyeztek meg.

A pereskedést pedig jelentősen megsínylette Johnny Depp karrierje, mivel semelyik filmstúdió nem akart együtt dolgozni egy olyan színésszel, akit bántalmazással vádolnak. Az első produkció, amiben szerepet kapott az ítélet kihirdetését követően, az a Jeanne du Barry, amelynek bemutatóját az idei, 76. cannes-i filmfesztiválra időzítették. Az eseményen pedig akkora sikere volt Deppnek, hogy még őt is meglepte. 

Jeanne du Barry című film premierjére a készítők mellett Johnny Depp is ellátogatott a cannes-i filmfesztiválra, ami egyben az első vörös szőnyeges megjelenése is volt a pereskedéssel töltött időszak után. A nézők hét percen át tapsoltak a színésznek, aki látszólag el is érzékenyült ettől – az erről készült videók alapján legalábbis úgy tűnik. Bár Deppnek nagy sikere volt az eseményen, a kritikusokból igencsak vegyes reakciót váltott ki a film, illetve a színész alakítása is. 

Depp XV. Lajos király szerepében tűnik fel a produkcióban, aki 1715-től 1774-ig uralkodott Franciaországban. A film sztorija szerint Jeanne Vaubernier – aki XV. Lajos utolsó szeretője volt – egy fiatal munkásosztálybeli nő, aki éhezik a kultúrára, és vonzerejét arra használja fel, hogy megmássza a társadalmi ranglétrát. Ő lesz a király kedvence, aki neki köszönhetően visszanyeri az életkedvét. A pár egymásba szeret, így Vaubernier Versailles-ba költözik, ami nagy botrányt robbant ki a királyi udvarban. 

A filmet a nyáron forgatták, és Depp mellett feltűnik még benne Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory és India Hair. Ugyan nincsenek hivatalos adatok a produkció költségvetését, illetve a színészek gázsiját illetően, az korábban már kiderült, hogy Depp minimum 20 millió dollárért hajlandó elvállalni egy szerepet, így ez esetben is legalább ekkora összeggel kell számolni – ami jelenlegi árfolyamon körülbelül 6,8 milliárd forintot takar.

(Borítókép: Johnny Depp a "Jeanne du Barry" című film bemutatója előtt a 76. cannes-i filmfesztiválon 2023. május 17-én. Fotó: Lionel Hahn / Getty Images)