Meghalt Lang Györgyi

D  EV20190518021
2023.05.20. 20:11
Lang Györgyi hosszú betegeskedés után otthonában, barátai és családja körében, álmában halt meg – számolt be róla a Bors.

A Szegeden született Lang Györgyi a Színház- és Filmművészeti Főiskolán diplomázott, majd 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. 1988-ban Falusi Mariann-nal megalapították a Pa-dö-dő együttest, amellyel először az Interpop Fesztiválon léptek fel – ez meghozta az áttörést számukra a zenei világban. Két évvel később hatalmas sikert aratott a Kiabálj! című albumuk, egyik legnagyobb slágerük a Bye-Bye Szása című dal volt.

Volt közös műsoruk a TV2-n A lányok nem angyalok címmel, az elmúlt években pedig a Klubrádióban vezették az Ötös című műsort.

Lang Györgyinél 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak, évek óta kerekesszékkel közlekedett. 2021 decemberében sztrókot kapott, aminek következtében beszédközpontja sérült, jobb karja pedig lebénult.

A Pa-dö-dő együttesből ismert énekesnő szombaton otthonában, barátai és családja körében halt meg, 66 éves volt.

A Retro Rádió elsők között búcsúzott tőle hivatalos Facebook-oldalán.

DJ Dominique is elbúcsúztatta az énekesnőt.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke egy hosszabb lélegzetvételű, anekdotázós búcsúposztot tett közzé Facebook-oldalán.

(Borítókép: Lang Györgyi 2019 májusában. Fotó: Keleti Éva / MTI)