Bruce Willis lánya már a legrosszabbra is felkészült édesapja állapota miatt

GettyImages-1094724748
2023.06.01. 10:18
Már a diagnózis előtt sejtette a család, hogy Bruce Willis komoly beteg lehet, 29 éves lánya, Tallulah Willis mára pedig már a legrosszabbra is felkészült, azaz arra, hogy afáziával és demenciával küzdő édesapja hamarosan fel sem ismerni őt, és nem fog emlékezni egyetlen közös pillanatukra sem.

Hétről hétre aggódó szemekkel figyelik a rajongók a 68 éves Bruce Willist övező híreket, a tavaly márciusban afáziával diagnosztizált színész állapota ugyanis folyamatosan romlik, egyre nehezebben kommunikál a szeretteivel, akik ennek ellenére is mindenben a segítségére vannak. Az afázia a beszéd megértésének vagy produkciójának zavara, amely agyvérzés, fejsérülés, tumor vagy fertőzés következtében alakul ki.

A betegségről ugyan mára már szinte mindenki hallott a hollywoodi sztár miatt, családja annak ellenére, hogy már az orvosok diagnózisa előtt sejtették, hogy valami komoly baj van Willisszel, nem gondolták, hogy afáziás a színész. 

Legalábbis lánya, Tallulah Willis szerint a demenciát és az afáziát az arra utaló jelek ellenére is kizárta az egész család a kezdeti időszakban. 

Régóta tudom, hogy valami nincs rendben. Az egész egyfajta válaszképtelenséggel kezdődött, azonban az elején mindezt csupán a hollywoodi színészeket sokszor érintő halláskárosodásnak tudtuk be

– magyarázta Bruce Willis és Demi Moore 29 éves lánya a Vogue-nak.

Az idő múlásával azonban egyre aggasztóbbá vált a szemében az, hogy édesapja nem reagál arra, amit mond neki, amit először annak tudott be, hogy új feleségétől, Emma Heming Willistől született új gyerekei miatt hagyja őt figyelmen kívül az apja. 

Ennél nagyobbat azonban nem is tévedhetett volna. 

Ez nem is állhatott volna távolabb az igazságtól, kamaszagyam némi hibás matematikával kínozta magát: nem vagyok elég szép az anyámnak, nem vagyok elég érdekes az apámnak. Az igazság az, hogy magam is túl beteg voltam ahhoz, hogy kezeljem

– folytatta a lány, utalva étkezési és testzavarára.

Már a legrosszabbra is felkészültek 

Hozzátette, ő és a család már a legrosszabb eshetőségre is felkészült, így hálásak minden egyes olyan pillanatért, amikor olyan pillanatokat tölthetnek el a színésszel, amikor régi önmagát idézi – még ha pontosan tudják is, hogy ez csak átmeneti. 

Édesapám állapota óráról órára változik, nagyon kiszámíthatatlan, éppen hogy van. Ezért valahányszor a házába megyek, rengeteg fényképet készítek – bármiről, amit látok, a dolgok állásáról, róla. Olyan vagyok, mint egy régész, kincseket keresek olyan dolgokban, amelyekre korábban soha nem figyeltem. Minden tőle származó hangpostaüzenetet elmentettem egy merevlemezre. Azt tapasztalom, hogy dokumentálni próbálok, hogy fel tudjak készülni arra a napra, amikor már nem lesz magánál, vagy nem lesz velünk, hogy magától emlékezzen ránk

– számolt be apja állapotáról Tallulah Willis.

(Borítókép: Bruce Willis 2019. január 15-én. Fotó: Dia Dipasupil / WireImage / Getty Images)

   • Tippek
  • Biztosítás