Schobert Norbert koronavírusos lett

2023.06.02. 10:07
Schobert Norbert elmondása szerint másodszor is elkapta a koronavírust. Elment a szaglása és az ízérzéke is, belázasodott, a koronavírustesztje pedig pozitív lett. Jelenleg teljes izolációban van otthonában.

Schobert Norbert állítása szerint egyszer már elkapta a koronavírust, tavaly februárban arról beszélt egy interjúban, hogy 2021 nyarán a kutyájával volt futni, ám amikor hazaértek, rosszul lett, összeesett a ház előtt, és sztrókot kapott. Állítása szerint 45 percig a földön feküdt, végül a kutyája miatt figyelt fel rá a szomszéd, ők hívták ki a mentőt.

A fitneszguru az interjúban azt mondta, legjobb tudomása szerint „Covid-sztrókja” lehetett, mivel semmilyen szív- és érrendszeri előjele nem volt a bajnak. Azelőtt három héttel kapta meg viszont a koronavírus elleni oltást, valamint – ettől függetlenül – koronavírusos tüneteket is észlelt magán a sztrókot megelőző napokban. Schobert ekkor azt mondta, hogy szerinte fontos az oltás.

Egy biztos, oltani jobb, mint nem oltani, ezt elég sok kísérlet alátámasztja. Az, hogy minek milyen mellékhatása van, illetve kinek hogyan reagál a szervezete, másik kérdés. Egy olyan vírussal állunk szemben, amit még nem ismerünk igazán

– fogalmazott Schobert Norbert. 

Korábban, még 2021 tavaszán Rubint Réka arról posztolt közösségi oldalán, hogy férjével együtt beoltatták magukat a koronavírus ellen. Bejegyzésében akkor úgy fogalmazott:

Ma délután beoltattuk magunkat mi is. Hogy miért? Mert nincs más választás. Szerencsések vagyunk, mert bár érintkeztünk Covid-fertőzöttekkel – akik csak utólag tudták meg, hogy azok –, ennek ellenére sem fertőződtünk meg.

Másodszorra kaphatta el a vírust

„Elment a szaglás- és ízérzékem, a lázam is felszökött, a teszt pedig kimutatta, hogy koronavírusos vagyok” – árulta el a Blikk megkeresésére Schobert Norbi. „Jelenleg teljes izolációban vagyok, nem hagyom el az otthonomat, csak a teraszra megyek ki. Már jobban érzem magam, a hőemelkedésem kezd elmúlni, de az ízeket és a szagokat még mindig nem érzem.”

Schobert Norbert arról is beszélt a lapnak, noha mégis elkapta a vírust, mégsem szeretné a két oltást kiegészíteni egy harmadikkal.

Már az előző kettőt is megbántam. Több problémát okozott, mint védelmet. A sztrók óta rendszeres orvosi felügyelet alatt állok; félévente járok kivizsgálásokra, és ez már életem végéig így marad. Jelenleg nem látogathatok egészségügyi intézményt, de ha meggyógyulok, mindenképpen meg szeretném vizsgáltatni magam, hogy tudjam, minden rendben

– fogalmazott.