Már csak folyékonyat tud enni Galambos Lajos

2023.06.03. 08:40
Egyre rosszabb állapotba kerül a börtönben Galambos Lajos, már csak folyékony halmazállapotú táplálékot tud fogyasztani, és ez a hangulatára is hatással van: sokszor teljesen magába fordul, egy-egy szóval kommunikál a környezetével. A mulatós zenész több mint egy hónapja a baracskai börtön gyengélkedőjén fekszik.

Galambos Lajost április 26-án vitték be a baracskai börtönbe, ahova víz-, gáz- és áramlopás miatt került, és megkezdte 3 év 6 hónapos börtönbüntetését. Többször is halasztási kérelmet írt, hogy megromlott egészségügyi állapota miatt ne kelljen rács mögé kerülnie, ám a bíróság mindannyiszor elutasította. A börtön bejáratáig is mentő vitte, majd azonnal a gyengélkedőn helyezték el, és azóta is ott van.

A trombitás szilárd ételt már nem tud elfogyasztani, eddig is csak pépesített formában tudta lenyelni a börtönkosztot. „Nagyon keveset eszem, már alig vagyok képes a pépesített, turmixolt ételek elfogyasztására is. Nem kapok külön fogásokat, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixolva tudom elfogyasztani. Mindenki elképzelheti, milyen, amikor a mákos tésztából egy kocsonyás, nyúlós massza lesz, és azt kell megennem” – üzente korábban a Blikknek, azóta pedig még rosszabb lett a helyzet.

Már pépeset sem tud enni

Sajnos ügyfelem már a pépesített ételeket is képtelen lenyelni. El lehet képzelni, hogy a bablevestől kezdve a rakott krumpliig milyen gusztustalan formákat öltenek a leturmixolt fogások. Nem szépítem: mint amikor egy moslékba mindent összeöntenek. Már előre öklendezett, amikor hozták az ételt neki, ezért úgy döntött, ezentúl pépesítve sem kéri. Ugyanolyan formában kapja mostantól, mint bárki más, ő azonban csak a folyékony halmazállapotú részeit fogyasztja el: a levesnek megissza levét, a pörköltnek kiszürcsöli a szaftját”

mondta a lapnak Galambos ügyvédje, dr. Csontos Zsolt.

A lap beszámolója szerint Galambos egyre rosszabb bőrben van, sokszor csak kedvtelenül néz maga elé, ha hozzászólnak, egyszavas válaszokat ad. Egyre jobban kezd magába fordulni, ahogy a börtönszleng mondja, kezd „bekattanni”.