A színésznő, aki mindig egy tetkós kölyök marad

2023.06.04. 05:54
48 éves lett Angelina Jolie, aki sok férfi szemében számít etalonnak, ha női ideálról van szó. A születésnapos színésznő ugyan már Brad Pitt-től való elválása óta távol él a rivaldafénytől, máig tucatnyi kamera vakuja villan egyszerre, akárhol is jelenik meg.

Aligha fog az idő Angelina Jolie-n, aki ma egy lépéssel közelebb került az ötvenedik életévhez. A színésznő pályafutása már több évtizedes múltra tekint vissza, egy életrajzi film hozta meg számára a sikert a 90-es évek közepén, amelyet további felkérések követtek. Gyerekkora nem volt felhőtlen, mivel édesapjával kifejezetten rosszra fordult a viszonyuk, illetve a külseje miatt az iskolában is sokan csúfolták. Fekete ruhákban járt, lilára festette a haját, a barátaival járt pogózni a bulikba, és még felnőttként is úgy jellemezte magát, hogy mindig egy tetkós kölyök fog maradni.

Még csak a húszas évei elején járt, amikor már Golden Globe-díjjal jutalmazták, viszont karrierjének minden bizonnyal nagy löketet adott a Mr. és Mrs. Smith című filmben való szereplése, amelyben Brad Pitt oldalán tűnt fel. Bár a színész akkor még egy párt alkotott Jennifer Anistonnal, összemelegedett a forgatáson Jolie-val, amiből végül házasság lett.

A frigy a felek összeférhetetlensége miatt nem volt túl hosszú életű, és ugyan már négy éve annak, hogy elváltak útjaik, a jogi csatározás és a gyermekeik elhelyezése miatti összezördülések következtében feltehetőleg öregedtek néhány évet. Jolie a színészi munkássága mellett ugyanakkor a filmkészítés szinte minden területén megcsillogtatta már a tudását, volt rendező, producer és forgatókönyvíró is, illetve más hírességekkel ellentétben a hírnevét képes volt egy jó cél érdekében is felhasználni.

A színésznő egykor az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottja, és korábbi jószolgálati nagykövete volt, aki többek között kiáll a szexuális erőszak áldozatai és az oktatás fontossága mellett, illetve felszólal a nők és úgy önmagában az emberek jogaiért. Felsorolni is nehéz lenne, Jolie eddig hány jótékony ügy érdekében hallatta hangját, viszont az biztosra vehető, hogy neki köszönhetően még többen ismerhették meg a legaggályosabb társadalmi problémákat.

Ha további érdekességeket szeretne megtudni, illetve tesztelné tudását a ma 48 éves Angelina Jolie-ról, töltse ki alábbi kvízünket!