Pörög a Szerencsekerék és A mi kis falunk, III. Károly is belehúzott

Szerencsekerék.png
2023.06.06. 12:00
Ünnepel a TV2, pezsgőt bont az RTL, májusban mindkét csatornának volt mire büszkének lennie. A nézettségi listákat a Szerencsekerék és A mi kis falunk uralta.

A TV2 közleménye szerint az év ötödik hónapjában is őrzi piacvezető pozícióját a csatorna és a TV2 Csoport, mind teljes napon, mind főműsoridőben, mindhárom kiemelt korcsoportban. Mint írják, 2022 novembere óta, azaz hetedik hónapja, hogy a főcsatorna és a csatornacsalád is rendre a nézettségi toplisták élén végez. 

  • A TV2 kiemeli, hogy a saját gyártású műsorok kiemelt szerepet játszottak a sikerben, különösen a Szerencsekerék, amely ismét visszaverte egy újonnan indított konkurens vetélkedő támadását. Kasza Tibi gameshow-ja mindhárom kiemelt célcsoportban magabiztosan nyerte az idősávját, legnézettebb májusi epizódját közel 775 ezren követték a teljes lakosságból, és ebben a korcsoportban ez az adás lett a hónap legnézettebb műsora.
  • Szintén sikerrel búcsúzott Tillával az Ütős Ötös – a májusi epizódok átlagos közönségaránya mindhárom kiemelt célcsoportban nyerte az idősávját.
  • A május 8-án elstartolt Párharc is jól indult, a havi átlagos nézői részesedést vizsgálva mindhárom célcsoportban nyerte idősávját a sztárpárok versenye.
  • Továbbra is az ország legnézettebb reggeli infotainment magazinjai a Mokka és a Mokkacino, mindhárom kiemelt korcsoport tekintetében. A főműsoridős Tények és Tények Plusz pedig a teljes lakosság körében nyerték idősávjukat májusban.
Live+As live adatok. Forrás: Nielsen-közönségmérés / TV2-kutatás (Főműsoridő = 18:00 – 22:59)
Live+As live adatok. Forrás: Nielsen-közönségmérés / TV2-kutatás (Főműsoridő = 18:00 – 22:59)

Mint írják, a csatornaportfóliók versenyében sem volt változás, a TV2 Csoport csatornái mindhárom kiemelt célcsoportban őrzik listavezető pozíciójukat. A kábelcsatornák tekintetében kiemelkedő eredményt ért el a Mozi+, aminek május havi átlagos közönségaránya a 18–59 évesek körében 4,0 százalék, míg főműsoridőben 3,9 százalék, ami a dobogó harmadik fokára repítette a filmcsatornát májusban, a TV2 és az RTL után. Sőt, május 28-án, pünkösdvasárnap a 18–49 évesek körében a Mozi+ volt a legnézettebb csatorna teljes napi átlagban. 

A mi kis falunk három epizódja került dobogós helyekre

Az RTL-nek is volt oka ünnepelni, májusban csoportszinten prime time-ban 18–49-ben 27,9 százalékot értek el, felülmúlva ezzel a márciusi és az áprilisi eredményeket. Az RTL főcsatorna pedig 13,1 százalékos eredménnyel zárta a hónapot – írják közleményükben.

A 18–49-es nézettségi toplistán az első három helyet A mi kis falunk három epizódja szerezte meg május 5-én, 13-án és 20-án. A pajkaszegiek történetének májusi epizódjai átlagosan 23,4 százalékos közönségarányt hoztak, a legnézettebb részt pedig 734 ezer ember követte a teljes lakosságból.

A 18–49-es lista első 10 helyezettje közé kilencedikként Az álommeló záróepizódja is befutott 19,8 százalékos lineáris közönségaránnyal és 544 ezer nézővel 4+-on. Az RTL közleménye szerint a műsor átlaga 15,1 százalék volt, ez naponta 446 ezer embert jelentett. Az álommeló leginkább a 40–59 éves, magasabb státuszú és iskolai végzettségű nézőket vonzotta a képernyő elé. 

A 18–49-es nézettségi toplista 10. helyén a Vágó Istvánra emlékező Legyen Ön is milliomos! különkiadása szerepelt 18,2 százalékos lineáris közönségaránnyal, 668 ezer néző búcsúzott így a kvízprofesszortól.

A közlemény kiemeli, hogy III. Károly május 6-án tartott koronázási ceremóniájáról az RTL közvetítése bizonyult a legnépszerűbbnek. A Fókusz különkiadása magabiztos győzelmet aratott a 18–49-es célcsoportban, 15,5 százalékos közönségarányt ért el, míg a TV2 4,5 százalékot, a Hír TV 2,8 százalékot, az ATV pedig 1,0 százalékot tudott felmutatni.

(Borítókép: A Szerencsekerék felvétele. Fotó: TV2 Sajtószoba)