18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szexuális erőszakkal és halálos fenyegetőzéssel vádolják Andrew Tate-et

2023.06.07. 07:26
Egy brit nő beperli Andrew Tate amerikai–brit influenszert, mert elmondása szerint a férfi szexuális együttlétük alatt fojtogatta őt, majd amikor elvesztette eszméletét, akkor sem hagyta abba a közösülést. A nő azzal is vádolja a férfit, hogy ezek után azt mondta neki, hogy megöli.

Szexuális zaklatással és halálos fenyegetőzéssel vádolják Andrew Tate egykori küzdősportbajnokot, influenszert. Egy brit nő – aki azt állítja, hogy Andrew Tate megerőszakolta őt – azt tervezi, hogy beperli a férfit.

A neve elhallgatását kérő nő a SkyNewsnak úgy nyilatkozott, 

Tate fojtogatta őt szex közben, és amikor elvesztette emiatt az eszméletét, a férfi továbbra is folytatta vele a közösülést.

„Éppen szexeltünk, amikor a torkomra tette a kezét, és fojtogatott. Ekkor elvesztettem az eszméletemet. Amikor magamhoz tértem, még mindig rajtam volt” – mondta.

Másnapra az egyik szemem teljesen kivörösödött. Utánanéztem, és ez azt jelenti, hogy az agyad oxigénhiányos állapotban volt, mert ilyenkor az erek elkezdenek szétpukkadni, hogy több oxigén jusson az agyba. Elég ijesztő látvány volt

– tette hozzá. A nő azt is állítja, hogy a nőgyűlölő nézeteiről elhíresült 

Tate később azt mondta neki, hogy „az övé”, és megfenyegette, hogy megöli.

A 36 éves nő – aki az incidens idején 20 éves volt – egy lutoni bárban találkozott a volt sportolóval, ami után viszonyt kezdtek egymással. A zaklatott nő elismeri, hogy akkoriban nem tett panaszt Tate-nél vagy a rendőrségnél. Mint mondta, csak barátainak beszélt az esetről, akik azt mondták, hogy ez normális.

Nem tekintettem az esetre úgy, mint valami igazán rosszra, egészen mostanáig, amikor már kicsit idősebb és értelmesebb vagyok, és megértettem, hogy mi történt. Akkoriban aggódtam, hogy talán engem fognak hibáztatni, mert szexeltem vele és ezért ez az én hibám. De azóta az erőszakhoz való hozzáállás megváltozott, és az emberek sokkal tájékozottabbak azzal kapcsolatban, hogy mi számít szexuális zaklatásnak és mi nem

– mondta el a 36 éves nő, aki várhatóan polgári pert indít Tate ellen, amelyben kártérítést követel a megpróbáltatásaiért. Mint mondta, a per másik célja, hogy a hozzá hasonló áldozatokat is arra bátorítsa, ne tartsák magukban, ha erőszakot követtek el ellenük.

„Csak remélem, hogy felelősségre lehet vonni azért, amit tett” – mondta.

Tate-et korábban is vádolták erőszakkal

Andrew Tate-et már tavaly őrizetbe vette a rendőrség embercsempészet, nemi erőszak és szervezett bűnözői csoportok létrehozásának vádjával. A rendőrség szerint Andrew Tate és fivére, Tristan fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek. A pornográf videókat feltöltötték az internetre, amiből a testvérpárnak jelentős bevétele származott.

Az influenszer elutasította a nyomozásban érintett nők vallomásait, akik nemi erőszakkal és kizsákmányolással vádolták őt, sőt, az egyik nőről azt állította, hogy a BBC találta ki. Tate egy vele készített interjúban fejtette ki az üggyel kapcsolatos álláspontját.