2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Szívműtét vár Til Schweigerre

2024.05.20. 16:56
Hamarosan szívműtéten kell átesnie a német filmsztárnak, Til Schweigernek, aki az évtizedes dohányzása miatt koszorúér-szűkületben szenved. A színész a közelmúltban súlyos vérmérgezéssel feküdt egy mallorcai klinikán, ahonnan mindössze két hete távozhatott.

Egyre rosszabb hírek érkeznek a hatvanéves német filmsztárról, Til Schweigerről (Atomszőke, Becstelen brigantik, Kémes hármas), akinek a Bild információi szerint egy orvosi implantátumot kell beültetni a szívébe.  

Mint arról beszámoltunk, a színész a közelmúltban életveszélyes vérmérgezéssel feküdt egy mallorcai klinikán, egy, a sípcsontján tavaly augusztusban keletkezett seb miatt. A legújabb Guy Ritchie-film főszereplője éppen New Yorkba utazott a premierre, ám az orvosok a komplikációktól tartva nem engedték távozni a kórházból.

Azóta pedig még rosszabb lett a helyzet, Schweiger szívét a lapnak nyilatkozó közeli barátai szerint a színész évtizedeken át tartó dohányzása miatt meg kell műteni. Az orvosok a koszorúerekben kialakuló szűkületek kiváltotta szívrohamok elkerülése érdekében műtenék meg a filmsztárt. Ilyenkor, koszorúér-szűkület esetén, az egyik legkíméletesebb megoldás az úgynevezett stent beültetése, amely tulajdonképpen egy érfalat kitámasztó fémháló beépítését jelenti. 

Til Schweiger tavaly a túlzott alkoholfogyasztással is felhagyott, nemrégiben pedig – a vérmérgezés leküzdése után – vidám képeket posztolt az Instagrammon a magánrepülőgépéről, amikor Berlinbe repült egy születésnapi partira. Úgy tűnt, hogy a hetekig tartó antibiotikumos infúziós kezelése után túl van az egészségügyi problémák nehezén.  

Schweiger sajtóértesülések szerint az utazást kihasználva egy berlini klinikán egyeztetett egy neves kardiológussal a tervezett szívműtétről. A lap úgy tudja, még várni kell a műtétre, ennek oka pedig a lábán lévő seb.