Galambos Lajost műteni kell

2024.07.10. 10:54
Galambos Lajost a COPD nevű krónikus tüdőbetegsége miatt műtik meg hamarosan. A mulatós művész elárulta azt is, hogy a börtönből korábban teljes titokban, bilincsben szállították kórházba, ahol nem tudták biztosítani az operációhoz szükséges feltételeket.

Mint korábban írtuk, Galambos Lajos (ismertebb nevén Lagzi Lajcsi) július elején szabadult a börtönből, és nyomkövetővel a bokáján a boldogasszonypusztai birtokán töltheti le a fennmaradó két év négy hónapos büntetését. 

Galambos Lajost 2022 decemberében ítélték másodfokon három év hat hónap szabadságvesztésre áram-, víz- és gázlopás miatt, aminek letöltését 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben, ám súlyos betegségére hivatkozva ezt nem tette. Bár ügyvédeivel próbáltak halasztást kérni, a bíróság azt nem engedélyezte, így tavaly április 26-án végül bevonult a baracskai büntetés-végrehajtási intézetbe, megkezdve három év hat hónapos börtönbüntetését, amelyből végül összesen 14 hónapot töltött a börtönben, többnyire gyengélkedve.

A trombitás a Frizbi műsorában Hajdú Péternek elárulta, hogy amíg börtönben volt, kórházi kivizsgálásra volt szüksége, így teljes titokban, őrizet alatt szállították a fővárosba. Hozzátette, a büntetés-végrehajtás mindent megtett annak érdekében, hogy a betegségei kezelve legyenek – írja a Blikk. Azt mondta, korábban egy magánklinikára járt, ám ezt a bv. nem tudta biztosítani, így a Péterfy utcai kórházba vitték. 

Teljes diszkrécióval meg tudták oldani, szerintem nem látott ott senki. Beállt a bv-s autó, őrökkel és bilinccsel érkeztem 

– mondta Galambos Lajos az adásban, amely szerdán 19 órától lesz látható a Frizbi TV YouTube-csatornáján.

A sokéves trombitálás miatt alakulhatott ki a betegsége

Arról is beszélt, hogy az állapota speciális altatásban végzett műtétet igényelt volna, amit a budapesti kórházban nem tudtak elvégezni. Ekkor a bíró tanácsára a büntetése felfüggesztését kérte, hogy egy megfelelő intézményben el tudják végezni az operációt. „Az én esetemben az altatás is egy bonyolult téma, ezért csak speciális altatóorvos jelenlétében javasolták a műtétet” – tette hozzá. 

A lábadozás után visszatért volna a börtönbe, hogy leülje hátralévő büntetését, ám végül ezt nem engedélyezték, a műtétre nem került sor.

Most a reintegrációs időszak során tervezem elvégeztetni ezt a műtétet

– közölte a művész, aki azt is elárulta, hogy minden bizonnyal a sokéves trombitálás miatt alakulhatott ki nála a COPD nevű krónikus tüdőbetegsége (tüdőtágulata). 

Galambos Lajos néhány napja a börtönben töltött idejéről is beszélt, erről az alábbi cikkünkben írtunk részletesen.