Amikor a Lánchíd még fából volt

Hamarosan évekre elbúcsúzhatunk a Lánchídtól: még néhány hónap, és megkezdik a felújítását, a végleges döntést a napokban hozza meg a főváros. Remek apropó arra, hogy egy rakás fotót posztoljunk a város legöregebb Duna-hídjáról. Vagyis nem is kifejezetten róla. A Lánchíd ugyanis megkerülhetetlen, szerves eleme lett a városnak, nem is olyan képeket válogattunk össze, amelyeken ő a főszereplő, inkább olyanokat, amelyeken csak úgy ott van.

A Fortepan a legnagyobb, szabadon használható, magyar nyelvű online fotóarchívum. Az Indexen a Fortepan szerkesztőivel együttműködve mutatjuk be a legizgalmasabb gyűjteményeket a huszadik századi magyar, amatőr fotósok hagyatékaiból.

A híd történetével sokat foglalkoztunk már. Volt, hogy  Török András online könyve kapcsán foglaltuk össze a lényegét (akinek van egy kis ideje  olvassa el azt is), volt, hogy  a hídmester, Alagútból nyíló irodáját mutattuk be , és ha már ott jártunk, összeszedtünk pár remek hídlegendát is.

Úgyhogy most csak kényelmesen hátradőlünk, és adatok, meg tények felsorolása helyett élvezettel végigpörgetjük a Fortepan képeit a Lánchíd huszadik századi történetéről.