Ne kattints rá!
Index.hu Frankó címlap
Index.hu Frankó címlap
Magyarországon forgatják az X-Akták következő részét
Elfogták az álkormányt
Repülő pókok pusztították el New Yorkot
Michael Jackson feleségül vett egy majmot
Tel Avivban edzőtáborozik a Fradi?
» álhírek
h i r d e t é sBíró Ica Totem Társaság

Sudárnáni prevenciós sétája I.
» Lássuk!
Fuck off - a polgári mozdulat
Barkácságyú 4.: Tojásforgató, fogócsáp és jelzőpisztoly
Az ólomfejű sas dala
Legyen vége a szenvedésnek!
Barkácságyú 3. - Pingbong: Vízipipa pillepalackból
» archívum
A tökéletes zene
Sándortöke-lámpás
Frei Tamás nyílt (ám hamis) levele: a gazdagok igaza
» archívum
Lord Sinclair meséje
Vad Angyal akcióba lép
Tanuljunk meg újmagyarul!
Köztudat-lexikon
A minőség szinonimája: Pokemon
» archívum
#  Robotpapok a gépesített egyházért
Frankó címlap
Írjon Ön is olvasói levelet: franko@mail.index.hu !

Ne feledje: a Frankó az ember barátja, tehát az Ön barátja is!
vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább
Re: Forditogep!

Tisztelt Szerkesztok!

Orommel, akadtam ra az altalam keszulo forditogep cimere az onok oldalain. Valoban a forditas nem tokeletes /egyedul vagyok fejleszto, a szotar mar magaban messze nem tokeletes/ de mindenesetre jo pelda arra hogyan lehet 33 megabajtbol olyan szolgaltatast osszehozni ami legalabbis megnevetteti az embereket.

DE ez csak az egyik oldal. Tiszteletben tartva az onok adatvedelmi elveit, megjegyeznem, hogy talan epp oly torz kepet festene a frankorol az, ha ezen az ominozus oldalon megjelenne a kovetkezo allitas: franko egy oldal, amit csak betoltesz es maris rossz poenokat es megrosszabb irasokat talalsz.

Kerem szuntessek meg az oldalukon talalhato linket az forditogep oldalara, amely mar amugy sem el, koszonve az onok egyoldalu tajekoztatasanak.

M. G.

Kedves M. G.,

Nekünk okozni nagy szomorúság, that miénk linkajánló sért Ön érzések. Öné jog van, hogy állítsa Öné site -n, that Frankó van rossz, though mi did not állítottuk ugyanez Önről. Ön bizonyára gondolt, that when tenni fordítógép az Internet, hol elérni mindenki, az semmit csinálni adatvédelem policy. Mi nem nevetni at Ön, mi nevetni with Ön.

tisztelettel
the artist formerly known as razzia

Re: Miniszterelnöki átok - reakcio/manifesto (I.)

Kedves Kertitörpe!

Mondd, ez az ócska írás a Frankón az átokról, ez mirol szól? Kérlek szépen, hogy oszintén írd le nekem, hogy miért írtad ezt rossz cikket, nagyon érdekelne. Mostantól nagyon rossz írónak tartalak és ezzel lehet, hogy nem vagyok egyedül. Szerintem amit írtál egyáltalán nem vicces. Nem humoros. Neked nincs politikai humorérzéked. Legalábbis nem annyi, amennyivel a sjtóba merészkedni ildomos lenne vagy erre a témára nem igazán indult meg az agyad. Ezt lásd be. Írtál Te már sokkalta jobbakat is, amik tetszettek, megnevettettek.

Az a legrosszabb ebben a rossz írásban, hogy ezt a rossz szöveget bárkire rá lehetne ugyanilyen rosszul húzni. Gondolom, másokat is utálsz, vagy nevetségesnek találsz, nem csak a Miniszterelnököt. Azokról is ilyen rosszakat írsz?

Lehet, hogy én vagyok tájékozatlan, persze, és nem tudok valamit, amibol értenem kéne az összefüggéseket, az apropót. Akkor tekintsd ezt a levelet 10 százalékban semmisnek.

Visszatérve a szellemtelenségre: én magam próbáltam meg ráhúzni a rossz írásodat olyasvalakire, akit én utálok. Az eredmény ugyanaz lett: nem röhögtem tole. Nem volt úgy sem vicces. Mint író tehetségtelen vagy, nincs érzéked a tollforgatáshoz, mint humorista értékelhetetlenül gyengén teljesítesz politikai témában. A cinizmusod az egyetlen, amivel az átlagos _körüli_ képességuek közé kerülhetsz. Ha rám hallgatsz, a soron következo írásodat a haverjaidnak elímélezed és ráfeszíthetsz ujjbegyre a tömjénfüsben. (Nekem is vagy egy csomó barátom, akiknek jó humoruk van, mégsem lesznek önjelölt humoristák. Mások meg remekül írnak, és nem jelentetnek meg cikkeket, mert ez nem igazán kenyerük, belátják, hogy vannak náluk nagyságrendekkel tehetségesebbek, tudják, hogy a szellemi evolúció az egyes területeken muködo kiválogatódás gyümölcse. Suszter-Kaptafa) Annál a lapnál, ahol pl. Új Péter is ír, a szóban forgó cikk elkeserítoen halovány, tudod, a túl nagy kontraszt kidomborítja a szélsoségesen jó és gyönge oldalakat.

Azt nem szeretem az Internetben -ne vedd Magadra-, hogy az ilyen tehetségtelen emberek -mint Te- széles fórumokon közzé tehetik gyönge munkáikat, és mivel ezeket a firkászokat nem veszi senki komolyan, nem is kapnak elég sok nyilvános kritikát, hogy azután elgondolkozzanak és valami egészen más dologgal foglalkozzanak, amihez jóval több tehetségük van. Hidd el, lenne ilyen terület. Csak azért nem szabad újságírással foglalkozni, mert sikkes, meg entellektüel, meg nem kell túl sokat dolgozni, meg a fame, meg minden. Vagy ne nyulj olyan témához, amihez nem sokat konyítasz. Sok tanulmány és tapasztalat, humorérzék és nyitottság és egy sor egyéb, általam ismert és nem ismert eszköz kell ahoz, hogy valaki értékeset alkosson ebben a mufajban. Az írott politikai humorban két fo muködoképes és értékes irányzat van:

1. Szombati buli után szétcsúszva, Orbánvikis óriásplakátra, golyóstollal, rondán odaírva, hogy "kUrva anNyÁd NáCik.!" (a nedvességtol megpuhult papír fel-felszakad az írás mentén, ahogy kell) Így az is röhög, aki nem ért egyet a szerzovel, aki elvakult, az pedig visszahöröghet.

2. Politikában, történelemben és közéletben jártasan és tájékozottan, stabil és _saját_ világnézettel, jó íráskészséggel megáldottan, nem csak a vállveregetve egyetértokhöz címezve, sorokban és sorok között olvasva is szellemes, humoros és eredeti írásmuvel kikezdhetetlenül cseszegetni a Magyar Köztársaság kormányát és kormányfojét valamelyik népszeu médiumban. Így az ellenségeid is derülnek és tisztelni fognak, az elvakultak esetleg elgondolkoznak az üzeneteden.

Amit Te muvelsz, Kertitörpe, az szerinetm nem tartozik egyik irányzatba sem. Ez maga a pancserség. A gagyi. Fapad. Amator. Kettesalá.

Ha oszintén válaszolsz és nem hazudsz nekem arról, hogy mi volt a célod az írásoddal, "mit szerettél volna vele kommunikálni", üzenni, akkor minden bántást és genyózást visszaszívok és bocsánatot kérek Toled. Meg mered, hogy nem hazudsz? Ajándékba beadok Neked egy autogén igazságtablettát: Képzeld azt, hogy amikor a válaszodat írod rád van kapcsolva egy hazugság-vizsgáló berendezés és ha hazudsz, a lenyomásakor az történik veled, amitol a leges-legjobban rettegtél egész életedben. Ne feledd, kockázat nincs, valószínuleg nem ismersz, biztosítlak, hogy nem árulom el semkinek az igazságot. Nagyon kiváncsi vagyok... Vajon tudsz-e igazat mondani vagy a saját hazugságaidat is elhiszed (a zsurnalizmus mai járványos betegsége). Ha úgy érzed, nem tudnál igazat mondani, kérlek, azt is írd meg nekem oszintén. Meg fogom érteni, mindenki követ el hibákat.

Sok-sok bátorságot kívánok.

Felebarátsággal: Balázs

UI.1.: Még soha nem reagáltam publikációra, nem írtam levelet szerkesztoségbe nem kerestem meg keresetlen szavakkal (újság)író(ka)t, nem traktálom a különbözo vitafórumokat dagályos okosságokkal. Nem is Te vagy az, akin a legjobban kiakadtam életem során, ahoz ez az iromány tényleg nagyon súlytalan. Külön-külön simán tolerálom az ilyesmit. Egyszeruen most lett elegem a hozzád hasonló középszeru és gyenge pancserek összességébol, ezért Te vagy abban a szerencsétlen helyzetben, hogy rádöntöm a mérgem. Sok lúd disznót gyoz. Köszönd meg szépen a kollégáidnak is. Sajnálom...

UI.2.:A "Kertitörpe" névbol nem derül ki, hogy ki vagy, az is lehet, hogy ismerjük egymást, talán az egyik haverom, barátom vagy. Akkor is minden szavam érvényes!

UI.3.: Irtál Te már jobbakat is, szarabbakat is. Ha mégis a pályán maradnál, ne publikáltasd azokat az írásaidat, amiken Te sem röhögsz.

Tisztelt Balázs úr!

Többszörösen nehéz helyzetbe hozott episztolájával. Először is nézze el, ha nem válaszolok ugyanakkora terjedelemben, mint ön tette, bár időm engedné. Egyszerűen igyekszem tömören fogalmazni, mert már többen felrótták dagályosságomat.

A másik, ami nehezíti a válaszadást, hogy nem könnyű elkerülni valamiféle magyarázkodást, holott ennek nem látom értelmét.

1. Nem találom nevetségesnek a miniszterelnököt, aggályosnak és pápálkodónak érzem viszont - például - listakészítési hajlamát, valamint bajszos varázslójának mantráit.

2. Konkrét apropója nincs, egy trend lehetséges végkifejletét kutató politikai futorológiáról van szó.

3. Véleményével nem akarok vitatkozni; hasonló és teljesen ellentmondó (pozitív) kommentárokkal is találkoztam már éppen ezzel a cikkel kapcsolatban. Minden pofon mellé nem állíthatunk rend?rt.

4. "Azt nem szeretem az Internetben -ne vedd Magadra-, hogy az ilyen tehetségtelen emberek -mint Te-" - ezt külön köszönöm, analízisre beadtam a paradoxonlaborba.

5. Világnézetemet sajátomként tisztelem, ritkán felejtem az irodában.

6. "Mit akartam kommunikálni?" Aszongya valaki egy fórumban: "Írtak egy álhírt a kormányzat kommunikációs stílusában, egy ál, és erosen (bár a kormányzat intézkedéseihez képest csak kicsit :o)) irreális tényanyaggal, sajnos a kormányzatra igencsak jellemzo mószereket használva. Ráadásul (a reakciókból is leszurve) igen sikerült lett a mu." (http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9028656&uq=157)

7. Ezeket most tökkomolyan írom.

8. Mindenesetre szeretettel ajánlom Önnek a www.magyarcitrom.hu-t.

+1: Még egyszer bocs, ha terjedelemben elmaradtam az eredetitől. Ha a fenti fórumban közzéteszi ezt a véleményét, biztos lesz valaki, akinek van kedve vesszőről vesszőre megvitatni.

+2: Kérem, ajánljon nekem valakit a kortársak közül. Saját korábbi m?veim nem érvényesek.

++3: Mit értesz az alatt, hogy manifesto, amigo?

Az Űr vezessen

Üdvözlettel, Kertitörpe

Re: robotpap

Kedves Író és Szekesztő Urak/Hölgyek!

Gondolom, szellemesnek vélték az írottakat. Sajnos nem az. Engem nem izgat és nem bánt, de az "olvasók" vallásosabb részét nem gerjesztette mosolyra. Már Rómából is kaptam e-mailt ez ügyben. Talán mosolyra keltőbbeket is írhatnának. Akár "velem " kapcsolatban is.

Szegedi Csanád (Gyulay Endre megyéspüspök)

Tisztelt Gyulay Endre püspök úr! Köszönöm korrekt levelét. Szeretném megemlíteni, egyáltalán nem kívántam Önt személyében megtámadni - a cikkben használt név inkább amolyan spontán szójáték. Ha mégis személyes sértésnek tűnt - bár Önt, mint írta, nem izgatja -, azért elnézését kérem. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy a cikket olvasó látogatók viszonylag csekély hányada asszociált éppen Önre.
Meglep, hogy a vatikáni sajtófigyelő egy viszonylag egyszerű sci-fi ötletet ilyen figyelemmel tüntet ki.

További jó egészséget kívánva

Tóta Árpád [kertitörpe]
szerző

Re: Alsaghirek

Vatiani hirszerzes szerint Arrogantia Henrick áll a Robotpapok címu lejarato humoreszk mögött. A fényes szelek után havas szelek fújják a haját és az Apektől kapott bizalmas értesülés szerint olyan szocialis maganjogi szerzodest kotott amelyet ket gracpih-al is parafaltak es a szerződés biztositja hogy az egyhazat lejarato programja jovedelmez neki havi 20 millio pluss afat. A porlodi maganiskolajaban amelyben: "Nem zorog az ujsag ha arogantia nem fujja" cimmel tartott eloadasan a kovetkezoket nyillatkoztatta ki. Véreim, felvilagosultam!

Megvaltast hirdetek, szabaduljatok meg mindentől ami nem arrogantia. Igyátok ki a gyülölet poharat és járassátok le a Római katolikus egyházat. Aki egyhazi szemely sajto kornyezetébe kerül vesszen a gyalázatos. Ezutan érmet alapítok, a leg veresebb szájú tanitványomat egy arrogantia díjal jutalmazom. Különösen a robot papokra, ezeknek is a vezérére Szegedi Csanadra koncetnráljatok. Nem marad bennt a templomi odujába, hanem képes kinyitni száját a Szabad Dumalni Szervezet ellen is. Mint elsőszamú közszereplőt a jogszerint is megilleti a haromfokkozatú gyűlolet. Nem baj, hogy nem sikerült rábizonyítani a sikkasztas vádját, találjatok ki újjat ellene. Aki sikeresen lejáratja 3 arrogantia dijat kap pluss afa, szigorúan magánjogi szerződések alapján.

Tisztelt Levélíró!

Megkaptuk levelét, amelyet a Frankó stábba való felvételi kérelemként értelmeztünk. A zsűri, amely független orvosszakértőkből és különféle istenségekből áll, hosszas tanakodás után úgy döntött, hogy sajnos jelenleg Önt nem tudjuk alkalmazni.

Írása kétségtelen pozitívumokat hordoz, sőt cipel: gyakran összetett mondatokkal is viszonylag kevés nyelvtani, stilisztikai és helyesírási hiba mellett bánik el, viszont a valóban érdekes, lehetőségektől vemhes ötlet (miszerint maga Havas Henrik tornyosulna cikkünk mögött) kidolgozása elmarad a kívánalmaktól. Felvételének elutasítását a horribilis korrektori költségek is indokolják. Mi, akik a magyarság zászlaját magasba emelve építjük a szebb kultúrjöv?t, elvárjuk a nyelv alapos ismeretét.

Ugyanakkor az írás akkor is meghozza a maga gyümölcsét, ha a külső elismerés késik vagy netán teljesen elmarad: ezáltal az ember sokat tanulhat magáról. Ezért is kérem, olvassa el saját művét sokszor, fennhangon.

Tájékoztatásul közlöm, hogy Havas Henrik a létezésünkről sem tud; cserébe mi is igyekszünk őt kiverni a fejünkből, noha ez nehéz és fájdalmas folyamat.

Üdvözlettel,

Kertitörpe

vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább

A lap tetejére, jól.


Subject: Re: Nem.

"Szomorú vagyok. A Ti dolgotok az, hogy felvidítsatok. Legalábbis azt hiszem. Vagy miért fizetnek benneteket?" »
» olvasói levelek


Újszerű állapotban
» képek
Mi az? Kicsi, szürke, és alig kap levegőt?
» viccek


Rohangáló milliomos
» videók
A parasztok segbessége

[awender.fullnet.hu/aoe/]
Az úgy van kérem, hogy a normál paraszt a leglassabb. Dzsiháddal gyorsabb kicsit. Kerékkel még annál is gyorsabb. Normál paraszt, dzsiháddal, és kerékkel, az már nagyon gyors.
 »
» linkek
Impresszum | Hirdetési árak
© 2001 Frankó Team & Index.hu Rt