Így élünk Mink

Így élünk Mink

A Bla-b-labla nemzetközi, ám dinamikus kommunikációs vállalat sztárelemzőjének független egobárcája

2000. 11. 18., 19:03 | Frissítve: 2000. december 15., péntek 14:53

Wonder boyVagyonnyilatkozni sikk mostanság. Ezidáig ugye kínos volt kiteregetni a szennyest, takargattuk (takaróval), azt amink van, vagy amink nincs, nem volt és feltehetően soha nem is lesz. A takaró alatt sunyító nihilnek mától azonban vége, hiszen Magyarországon először a Frankó oldalain polgártársaink elé tárhatjuk a kendőzetlen igazságot. Vajon mi magyarok eszünk-e? Birtokolunk-e ingatlant? Ha igen, hányat? Gazdasági érdekeltség? Cégcsoportfoglalkozás? Földközeli vállalathalmaz (-ban való ténykedés)? Ezmegaz? Na ugye! Sőt!!!

Olvasóink vagyonnyilatkozatai

Na nem mondom, hogy az eddig beérkezett uszkve negyven-e-vagy-hány vagyonnyilatkozat reprezentatív lenne a hazai sokaság ill. populáció tekintetében, de azért egy-két konklúziót gyerekjáték lekövetkeztetni.

A tények mi vagyunk, beszéljünk hát önmagunkért!!!

If I were a rich man
Mindannyiunk legnagyobb meglepetésére a vagyonnyilatkozók többsége nem vagy csak alig rendelkezik lakótulajdonnal. (Érdekes stilisztikai hiba: majdnem mindenki elkövette a szóismétlés buta hibáját, hogy tudniilik háromszor közvetlenül egymás után használták azt, hogy "nincs".) Hogy oda ne rohanjak! Sokan laknak albérletben, a többiek meg időben átírták a kéglit a macskájukra. Jó vicc! Egy macskára! Bruhhahhaha!!! (Ne feledjük, a cikk írója nemzetközileg elismert szakíró. - a szerk.)

Lakástulajdon és lakótulajdon:
 • Kollegiumi szoba (1/4) - Nagy Szabolcs
 • 1/2 panel - nemecsek
 • kisszoba, alapterulet: 8nm + 8nm plafon, + 8nm X 2 oldalfalak + 4nm X 2 masik oldalfalak, összesen : 40 nm - hiena
 • Szoba kiáltással havi negyvenezerért - Czóbel Minka
 • Sokan vicces tréfákkal, ill. tréfás viccekkel ütik el a 4-es rubrikát, ergo "Termőföldulajdon" (van-é ti.)? A lakosság 20-25 %-a gondolja magát eredetinek akkor, amikor cserepes virágaikat jelölik meg termőföldként, önnön flórájukat mocskolva be ezzel a felelősségáthárítással. No de kérem!

  Lépjünk csak tovább a Nagy Értékű Ingóságok és az azonbelüli gépjárművek birodalmába!

  Gépjárműadó alá eső gépjárművek:
 • mini \"dömper\" tipusú műanyag jármű - Gipsz Jakab
 • Magellán, dombról lefelé 47 km/h - Czóbel Minka
 • van egy biciklim, de lejött róla a pedál - Cazzia Rattani
 • Sajnos a járművemre annyi adó eset, hogy totálkáros lett. - Igen
 • Na'on jó, na'on jó! - ahogy a költő mondja, de én nem veszem ezt be! (A .Bla-b-labla Ltd. senior tanácsadója közismert megmondó ember, autonóm holdudvar - a szerk.) Mégpedig azért nem, mert a polgtasak olyan pofátlanul próbálják átejteni a héja szemű revizorokat, hogy - az előző rovattal antagonisztikus ellentétbe kerülve - rögtön ki is töltik a B-kivonat gazdasági társaságban való részvételét, ami ugye nem fontosabb, mint a győzelem...

  Apropó, győzelem. Ki szeretném emelni Dr. K. Sz. Anna demagóg vallomását, amit leginkább szószerintiben hoznék le a Nyomda Ördögének engedelmével. A nagy nyilvánosság előtt elkövetett empátiaterrorját egyébként egy Britney Spears által dedikált echte Index-pólóval jutalmazzuk, fogcsikorgatva.

  I. Saját gazdasági társaságom a havi 55 ezer forintos netto fizetésemből hogyan tudom kifizetni a rezsit, hogyan tudom a gyerekem eltartani, hogy jut még a hónap utolsó napjain is kenyérre és tejre. Tulajdonos.

  II. Alkalmazottként hogyan lehet megélni a havi fizetésből Kft. Sajnos nem virágzó vállalkozás, eddig még egyetlen forintot sem tudtam megspórolni.

  III. 50 éves értelmiségiként a garast hogyan kocogtassam a fogamhoz Kft. tulajdonosa. Tervezek egy új Kft-t a szegény parlamenti képviselők számára gyűjtés rendezésére, hogy ne legyenek megélhetési gondjaik, amire következtetni lehet a vagyonnyilatkozatukból.

  A másik két böcsületes nyertes
  Frank Z.
  Rendkívül vicces és gazdag, ezért pólót kap. Reméljük a bizalom aprópénzre és/vagy bankókötegekre váltható. (De legalább egy maratoni kacajparti erejéig szeretnénk elfoglalni az Istenhegyi úti barokk kastély báltermét.)

  Hajléktalan Hajnalka
  Köszöntjük a Mázsa téri International Galactic HypraHomeless Első Magyar Eredeti Hajléktalan Klub elnökét, a Boráros téri telefonfülkelakók közös képviselőjét az Index-pólósok exklúzív táborában. Kedves Hajni - saját mottódat idézve - fogd a té-sörtöt, és vidd!

  Kedves nyerteseink elektromos levélben értesítjük - amennyiben valid emailcímüket írták a nyilatkozatba. Ha nem... Nos, ez kellemetlen, a póló a miénk marad! Hahaha!!!

  hirdetés
  hirdetés