Nem kapnak jutalmat az apehosok és a pénzügyőrök

2009.07.21. 20:30 Módosítva: 2009.07.21. 20:48
Hiába dolgozott jól az idén az Apeh és a Pénzügyőrség, a Pénzügyminisztérium, a válságra hivatkozva megtiltotta, hogy a két szervezet dolgozóinak évközi jutalmat fizessenek. A legalacsonyabb keresetű alkalmazottakat mozgóbérrel kompenzálják.

A jelenlegi költségvetés nem teszi lehetővé hogy az adóhivatali, illetve a pénzügyőrségi dolgozók megkapják a szokásos, a bevételek túlteljesüléséhez igazodó évközi jutalmakat, jelentette be a Pénzügyminisztérium.

A tárca azt nem vitatja, hogy az év folyamán mindkét szervezet megfelelő teljesítményt nyújtott, és jelentősen hozzájárult az államháztartási bevételek meghatározó részének beszedéséhez. Ugyanakkor a vártnál súlyosabb recesszió hatása érződik az adó- és járulékbevételek alakulásában.

A pénzügyminiszter ezért úgy döntött, hogy jutalomra nincs lehetőség, viszont differenciált mozgóbér kifizetését biztosítják a legalacsonyabb keresetűek számára, akik esetében a jutalom elmaradása anyagi nehézséget okoz. A mozgóbérben vezető beosztású alkalmazottak - osztályvezetők kivételével - nem részesülhetnek.