Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túlteljesíti eredményterveit a vagyonkezelő

2009.11.29. 08:26
Legalább 20 milliárd forinttal túlteljesíti idei eredményterveit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.

A Zrt. vezérigazgatója, Kamarás Miklós az MTI-nek elmondta, hogy az ingatlan-értékesítésből tervezett bevételek ugyan elmaradnak az előirányzattól, de a más területeken befolyó többlet ezt ellensúlyozza, így az ESA egyenlegre gyakorolt hatás is pozitív lesz. Azt is elmondta, hogy a válság miatt az időszak nem kedvezett az ingatlaneladásoknak, és a tranzakciókhoz hitelt nyújtó bankot is nehezen lehetett találni.

A tervektől eltérő bevételekben a Richter kötvénycsere és az FHB tőkeemelése játszotta a fő szerepet. A Richter Gedeon Nyrt. részvényekre átcserélhető kötvény tranzakciói összességükben 33,2 milliárd forintos pozitív szaldóval járultak hozzá a finanszírozási egyenleghez, a kötvénycseréből származó bevétel mintegy 240 milliárd forintot ért el. A nettó bevétel már a kincstári számlára került.

Szeptember végéig a kiadások a tervezett összeg 59 százalékát tették ki. Ezt növelte az FHB-ban végrehajtott 30 milliárd forintos tőkeemelés. A banki likviditásjavító intézkedéssel a jelzálogbankban a Pénzügyminisztérium szerzett közvetlenül tulajdont két újonnan kibocsátott részvénysorozattal, 30 milliárd forint értékben.

A 2009. évi költségvetés az állami vagyonnal kapcsolatos  bevételekre 97 milliárdot, a kiadásokra 112 milliárd forintot meghaladó előirányzatot tartalmaz. Ezen belül az ingatlan értékesítéséből 31,5 milliárdot irányoztak elő.