Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőtől drágul a lottó

2010.01.31. 07:49
Februártól 25 forinttal drágább, 225 forint lesz az ötös, a hatos és a skandináv lottó. A heti ötöslottónál első alkalommal a február 7-i, a hatosnál a február 8-i, a skandináv lottónál pedig a február 11-i játéknál kell 25 forinttal többet fizetni.

Az öthetes játékoknál a februári hetekre már a megemelt díjat alkalmazták: az ötös lottón január 10-től, a hatos lottón január 11-től, a skandináv lottón pedig január 14-től.

A Szerencsejáték Zrt. a gyártási- és működési költségek növekedésével indokolta az áremelést. A lottóárak emelésével nőnek a nyeremények is: az előzetes becslések szerint az ötös lottó kéttalálatosai 100-150 forinttal, a háromtalálatosok akár 1000 forinttal többet fizethetnek az eddigi nyereményeknél.

Az előzetes adatok szerint a Szerencsejáték Zrt. több mint 150 milliárd forint bevétellel és 5-6 milliárd forint adózás előtti nyereséggel zárta 2009-et, a terv 140 milliárd forint bevétel és 2,4 milliárd adózás előtti nyereség volt - tájékoztatott Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. Szóvivője. A költségvetési befizetés az előzetes adatok szerint elérte az 52 milliárd forintot, ez valamivel elmarad a 2008. évi közel 60 milliárd forinttól.