Megélénkült a tévépiac a foci vb előtt

2010.06.06. 13:55
A labdarúgó világbajnokság közeledtével egyre nagyobb a kereslet a televíziók iránt, a műszaki áruházláncok a karácsonyival vetekedő forgalomra számítanak. A legnépszerűbbek a 82 centiméter képátlójú lcd tévék.

A nagy sportesemények előtt a televízióosztályokon háromszor annyi készüléket értékesítenek, mint az ilyen szempontból semleges időszakokban. A mostani eladások is ezt a tendenciát támasztják alá. A vébé kezdete előtti néhány napban számítanak műszaki áruházak a legnagyobb forgalomra. Az előző vb és a pekingi olimpia alkalmával is az esemény kezdetekor nőtt meg a forgalom, ahogyan idén is.

A legtöbben a nyitómeccs előtt szánják rá magukat a vásárlásra, a világbajnokság közben már csak kevesen szereznek be új tévét. A legtöbben első lapostévéjüket veszik meg ebben az időszakban, és hagyományos képcsöves tévéjüket cserélik le modern készülékre. Ugyanakkor egyre szélesebb az a réteg, amely a pár éve vásárolt plazma vagy lcd-tévét cseréli le újabb és nagyobb tévére. Sokaknak fontos a sportesemények alatt a családi béke megőrzése, ezért ilyenkor szerzik be a család második tévéjét, hogy ne legyen vita a távkapcsoló miatt.

Továbbra is a 82 centiméter képátlójú lcd tévéből adnak el a legtöbbet, de dinamikusan növekszik a 107 centiméter és az e fölötti kategóriák forgalma is. A várakozásoknak megfelelően a foci vb a LED technológiás készülékek előretörését hozza.

2010-es labdarúgó világbajnokságot már HD minőségben közvetíti a televízió és bizonyos szolgáltatóknál már három dimenzióban is elérhető a foci. Sokak számára nem tisztázott ezeknek a szolgáltatásnak az elérhetősége, így egyre többen érdeklődnek a lehetőségekről.