Nem vehetünk többé matricát a ppo.hu-n

2010.07.17. 14:15
Július 31-én végleg megszűnik a PPO autópályamatrica-vásárlási szolgáltatása. A weboldalt üzemeltető cégek egyike már korábban csődeljárást kért maga ellen.

Beszüntette internetes tevékenységét a ppo.hu weboldal, mivel a lapot üzemeltető két cég, a CENTILLION AG és az Investech Kft.  véleménye szerint a velük szerződő cégek felmondták az együttműködést.

A szolgáltatást 2010. július 31-én állítják le az üzemeltetők. Mint közleményükben fogalmaznak: mindez a közelmúlt botrányainak és a szolgáltatás ellehetetlenülésének köszönhető.

Terveik szerint azonban az eddigi szolgáltatásokat más szolgáltatók révén próbálják meg újra elérhetővé tenni ügyfeleik számára, melyről weboldalukon nyújtanak majd tájékoztatást.

Végső csapások

Korábban megírtuk, hogy az üzemeltető először egy hevesi ingatlanra helyezte át a székhelyét, majd nem sokkal később kilencven napos fizetési moratóriumot és csődeljárást kért maga ellen. A csődeljárás azonban nem indult meg, és közben az állami sztrádakezelő rendőrségi feljelentést is tett, miután 65 millió forintja nem folyt be a ppo.hu-n eladott matricákból.

A cég körül akkor tört ki a botrány, mikor az autópályamatricát online árusító weboldala, a ppo.hu, az ingyenes szolgáltatásra regisztrált felhasználóitól az általános szerződési feltételek egyoldalú, vitatott módon közzétett módosítása után 2490 forintos díjat vont le.

Az úgynevezett PPO-botrány ez év elején robbant ki, miután ügyfelek százai már csak a bankszámlájuk megterhelése után értesültek arról, hogy az ingyenesnek gondolt szolgáltatást fizetőssé változtatták a tudtuk nélkül.