Soros szimpatizál a Wall Street ellen tüntetőkkel

2011.10.03. 21:12 Módosítva: 2011.10.03. 23:23

Soros György milliárdos befektető hétfőn New Yorkban kijelentette, hogy szimpatizál a Wall Street elleni tüntetésekkel, amelyek szerinte a bankok által kifizetett hatalmas osztalékok miatt robbantak ki. "Azt hiszem, rokonszenvezni tudok a nézeteikkel" - jelentette ki Soros az ENSZ székházában tartott sajtótájékoztatóján. A magyar származású amerikai üzletember szerint a Wall Street-ellenes tüntetőket és a republikánus párt ultrakonzervatív Tea Party szárnyát egyaránt felháborította a bankok magatartása.

Soros kijelentette, hogy megérti a kisvállalkozók felháborodását, akik a 2008-as pénzügyi válság alatt azt tapasztalhatták, hogy a hitelkártya-tartozásuk kamata 8-ról 28 százalékra emelkedett, amibe sokan közülük tönkre is mentek. Ugyanakkor a bankokat megszabadították rossz kintlévőségeikről, ami lehetővé tette a számukra, hogy kiszakadjanak a válságból, hatalmas haszonra tegyenek szert és hatalmas osztalékokat fizessenek.

Soros György a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy 40 millió dollárt adományoz az afrikai országok településfejlesztését elősegítő Millenium Villages Project számára.