Bekerült az OTP az S&P új indexébe

2011.08.12. 15:22 Módosítva: 2011.08.12. 15:22

Az OTP bank részvényei bekerültek a Standard & Poor's újonnan létrehozott Next Emerging 40 részvényindexébe, amely az úgynevezett BRIC-en (Brazília, Oroszország, India és Kína) kívüli országok legfontosabb részvényeit követi - tájékoztatott közleményében a szervezet pénteken.

A részvényindex többek között chilei, cseh, dél-afrikai, egyiptomi, fülöp-szigeteki, indonéz, lengyel, maláj, marokkói, mexikói, perui, tájföldi és török részvényeket követ. A szervezet szerint a mutatót azért hozták létre, mivel egyre nagyobb kereslet mutatkozik a fejlődő piaci papírok iránt.

A régiós vállalatok közül az index papírjai között szerepel a lengyel KGHM Polska Miedz réz- és nemesfémipari vállalat, valamint a PKO Bank Polski, illetve a CEZ Ceske Energeticke Zavody energiaipari vállalat.

A mutatóval kapcsolatos kereskedhető eszközök létrehozásával a Barclays Capitalt bízta meg az S&P.

Michael Orzano, az S&P világpiaci tőzsdemutatókért felelős igazgató-helyettese a társaság közleményében kiemelte, hogy a befektetők, a már bevált, nagyobb fejlődő piaci részvények után egyre inkább keresik az olyan kisebb, kevésbé érett fejlődő piacokat, ahol még vannak növekedési kilátások. Az S&P Next Emerging 40 index ezt a keresletet elégíti ki - tette hozzá.