Az EasyJet Oroszországba tart

2012.09.04. 18:22

Az olcsó járatokat üzemeltető EasyJet légitársaság beadta kérelmét a London és Moszkva közötti járat indítására, de egyéb tervei is vannak az orosz piacon - közölte kedden az RBK Daily orosz üzleti lap.

Az Európában második legnagyobb fapados légitársaság tárgyalásokat folytat a szentpétervári Pulkovo repülőtérrel is, ahova 2013-ban indítana járatokat.

Az angol cég, amely tavaly 55 millió utast szállított, nem az első diszkont társaság lenne az orosz légiközlekedési piacon, de ha engedélyt kap a működésre, kitörhet az árháború az általa kínált útvonalakon. Az EasyJet hosszú távú tervei között az is szerepel, hogy öt orosz városban vetné meg a lábát, és Anglián kívül Svájcba is szállítana utasokat.

A London-Moszkva útvonalú repülőjárat elindításához a fapados légitársaságnak ehhez előbb meg kell nyernie a brit polgári repülési hatóság (CAA) pályázatát, amelyen a Virgin Atlantic és a British Airways is részt vesz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Betét