Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

10 millió eurós autógyárat építhet a KÉSZ Oroszországban

2012.11.06. 09:53

Magyarország és Szerbia után Oroszországban is a KÉSZ építi a Magna autóipari vállalat új gyárát. Az előző két Magna gyár építésekor elvégzett minőségi és pontos munka, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a magyar építőipar vállalatcsoport orosz leányára essen a választás.

A beruházás összértéke meghaladja a 10 millió eurót. A szerbiai Fiat, a kecskeméti, Mercedes, a győri Audi, valamint a szintén kecskeméti Magna gyár után, újabb autóipari nagyberuházást valósíthat meg az idén 30 éves KÉSZ Csoport. Ezúttal egy már visszatérő ügyfél, a Magna megbízását nyerték el. Az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban generálkivitelezőként kell egy fröccsöntő üzemmel és egy logisztikai csarnokkal kibővíteni, majd felújítani a már meglévő gyárat. A beruházás 13000 négyzetméteren zajlik majd és az összértéke meghaladja a 10 millió eurót. Az új létesítményt várhatóan 2013 nyarán adják át.

Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport marketing és kommunikációs igazgatója szerint: „Azt, hogy a KÉSZ megbízható, értékálló szolgáltatást nyújt, mi sem bizonyítja jobban, hogy egy ilyen világméretű cég, mint a Magna is a visszatérő ügyfeleink között szerepel, és már a harmadik gyárát építteti velünk.” A létesítmény tervezése több országban zajlik: a vasbeton és acélszerkezetek tervezése Magyarországon, az alapozás Ukrajnában, a többi Oroszországban történik.

A KÉSZ Holding Zrt. 2010-ben alapította meg orosz leányvállalatát. Az első projekt megrendelője a svéd gyógyszeripari cég, az Astra Zeneca, mellett immár a Magna is a KÉSZ oroszországi leányvállalatának megbízói közé tartozik.  • Vennék
  • Hírek