Kötvényvisszavétellel menekülne az E-Star

2012.11.09. 08:28

Az E-Star 2012/A kötvények csaknem kétharmadát vásárolta vissza eddig az E-Star. Soós Csaba, az energetikai cég elnök-vezérigazgatója bízik benne, hogy sikerül a többi kötvényre is szerződést kötni - írta a Világgazdaság.

A lap pénteki számában az E-Star vezetője elmondta: szerinte a fennmaradó tulajdonosok a következő napokban fognak dönteni arról, hogy értékesítik-e kötvényeiket.

Soós felhívta a figyelmet, még nem jött el az idő arra, hogy a kötvényesek felszámolást kezdeményezhessenek a céggel szemben, de ez szerinte nem is áll érdekükben. A felszámolással a kötvényesek feltehetően nem járnának jól, mivel a jogszabályok alapján a kielégítési listában elég hátul állnak - mondta.

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy ő személy szerint is adott kölcsönt a cégnek. "A hitel egyébként lejárt, és bármikor kivehető, de természetesen a társaság jelenlegi helyzetében annak kifizetésére most nem kerül sor, azonban lemondani sem tervezek róla" - mondta, megjegyezve azt is, hogy a vezető tisztségviselő által nyújtott hitel kielégítése hátrébb sorolódik egy esetleges igényérvényesítési eljárásban az egyéb követelésekkel szemben.