Nemzetközi lépéseket fontolgat a Mol

2012.11.21. 18:01

"Megkérdőjelezzük, hogy a horvát bíróság eljárása, különös tekintettel a Mol elleni vádakra, összeegyeztethető-e bárhol is az Európában alkalmazott jogi eljárásokkal, normákkal és elvekkel. Mint Horvátország legnagyobb külföldi befektetője fenntartjuk a jogunkat, hogy ügyünk érdekében nemzetközi lépéseket tegyünk, ha szükséges" - közölte a Mol szerda este.

A Zágrábi Megyei Bíróság tegnapi ítéletét követően a Mol közleményt adott ki, miszerint az ítéletet előzetes döntésnek tekinti, és továbbra is határozottan visszautasítja a volt horvát miniszterelnök elleni perben felmerült Molt érintő vádakat.

"Áttanulmányoztuk a bírói indoklást és az abban szereplő magyarázatokat. Nem tisztünk, hogy kommentáljuk a volt horvát miniszterelnök ellen fennálló azon vádakat, melyek nem a MolL-lal kapcsolatosak. Kötelességünknek érezzük ugyanakkor, hogy a Molt érintő vádakkal kapcsolatos egyes tárgyi tévedésekre és félreértelmezésekre felhívjuk a figyelmet, és egyúttal reméljük, ezeket sikerül majd az eljárás későbbi szakaszában helyesbíteni" - közölte közleményében a cég.

Szerintük egyrészt a bíróság részére nem nyújtottak be olyan tényleges bizonyítékot, amelyek a Mollal kapcsolatos vádakat igazolták volna. Másrészt, az INA vállalatirányítási szabályaival, illetve azzal a gyakorlattal kapcsolatos állítások, ahogy a Mol az INA-t irányítja, egész egyszerűen tévesek.