Iván
22 °C
39 °C

Megszűnik az OTP Magánnyugdíjpénztár

2012.11.23. 09:42

Végelszámolással, jogutód nélkül szüntetnék meg a magánkasszák között egykor piacvezető OTP Magánnyugdíjpénztárat, idézi a hvg.hu az igazgatótanács küldöttközgyűlési meghívóját. A december 10-i közgyűlés tervezett napirendi pontjai között negyedikként szerepel a javaslat a magánnyugdíjpénztár megszüntetéséről. A meghívóból nem derül ki, hogy mikortól szüntetnék meg a pénztár tevékenységét.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár október elején küldött levelet a tagoknak, amelyből kiderült, hogy anyacége, az OTP Bank jövőre már valószínűleg nem támogatja a kasszát - közölte korábban az azenpenzem.hu.

Ebben azt írták, a bank elemezte és értékelte a kialakult helyzetet, számszerűsítette a pénztár jövőbeni működtetéséhez szükséges támogatás nagyságrendjét. Ennek alapján „az valószínűsíthető, hogy 2012. évet követően támogatásra a pénztár nem számíthat”. Ilyen körülmények között felelősségteljes döntésnek azt tartották, ha az igazgatótanács az év vége előtt javasolja a küldöttközgyűlésnek a végelszámolást - tették hozzá akkor.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár a második legnagyobb az állva maradt kasszák közül, az első az ING. A kassza már eddig is a többi pénztárhoz képest magas, 5 ezer forintos havi tagdíjfizetést írt elő, és ennek töredéke sem érkezett be. A pénztár tájékoztatása szerint a 13,5 ezer fős tagságból nem egészen ezerkétszázan teljesítettek befizetést, adományt pedig mindössze 11-en adtak. Az OTP Magánnyugdíjpénztár korábban úgy számolt, hogy a teljes tagságának legalább ezer forintot kellett volna egy évre előre egy összegben befizetnie, legkésőbb 2012. október végéig.