Érintőképernyős ATM-ből vehetünk kaviárt

2012.11.26. 06:23

Luxusélelmiszereket árusító, érintőképernyős automatát állítottak fel Beverly Hillsben - közölte a hét végén honlapján a CBS televízió.

Az automata választékát a kaviártól a szarvasgombán át a csigáig és a felső kategóriájú terítéktartozékokig a vastag pénztárcájú ínyencek igényeihez igazították. A kínálatban az árak 50-től 500 dollárig terjednek.

Az Egyesült Államokban az automatákból árusított termékek skálája a palackozott üdítőktől az iPadekig terjed, ám a felső kategóriájú friss élelmiszerek megjelenése ebben a piaci szegmensben újdonságnak számít.

A luxustermékek automatából való árusítása nem újkeletű dolog. A 2008-as világgazdasági válság hatására megugró aranyáraknak köszönhetően 2009 óta a világ számos országában állítottak el utcai aranyrúd-automatákat.

Thomas Geissler feltaláló magát az automatát is aranyrúd formájúra mintázta. Az elmúlt években többek között Spanyolországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Abu Dhabiban, az Egyesült Államokban és Kínában helyeztek el ilyen ATM-eket.