Keményen bírálta utódját a bankvezér

2012.11.27. 11:13

Keményen bírálta utódját a Deutsche Bank idén tavasszal távozott vezérigazgatója. Josef Ackermann szerint Anshu Jainnak, a bank mostani társvezérigazgatójának meg kellene jelennie a német parlament kamatmanipulációval kapcsolatos meghallgatásán, ehelyett beosztottját küldi el maga helyett., idézi a Reuterst a Portfolio.

Inába szállt a bátorsága - mondták német politikusok az indiai származású Jainról, aki a Libor manipulációjával kapcsolatos szerdai parlamenti meghallgatásra a bank jogszabályi megfelelésért egyik igazgatóját, Stephan Leithnert küldi el maga helyett.

"Én mindig magamra vállaltam ezeket a feladatokat" - fakadt ki a Handelsblatt által szervezett konferencián a korábbi vezérigazgató, Josef Ackermann. Szerinte a "főnök" az, akinek ilyenkor helyt kell állnia a nyilvánosság előtt. Ackermann ritkán nyilvánít véleményt utódjairól (a Deutsche Bank két társvezérigazgatóval működik), de most megtette.

Mint ismeretes, az Európai Bizottság és a német hatóságok mellett számos európai és amerikai intézmény folytat vizsgálatot a londoni bankközi kamatlábak (Libor) manipulációjával kapcsolatban. A botrány június végén ért csúcspontjára, amikor a Barclayst közel félmilliárd dollár bírsággal sújtották az ügyben, és emiatt távozni kényszerült a bank elnöke és vezérigazgatója is.  • Hírek
  • Hírek