Erik, Alexandra
EUR 382,31 Ft
USD 362,93 Ft
9 °C
23 °C

Orbán az adósságcsökkentésünkkel dicsekedett

2012.12.04. 17:05 Módosítva: 2012.12.04. 17:06

Az államadósság-csökkentés és a közép-európai együttműködés is téma volt Orbán Viktor miniszterelnök és a hivatalos magyarországi látogatáson tartózkodó Václav Klaus cseh államfő keddi budapesti tárgyalásán, amelyről Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke tájékoztatott.

A találkozón - amelyen részt vett Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is - Orbán Viktor tájékoztatta a cseh elnököt az államadósság elleni küzdelem eredményeiről, beszámolva arról, hogy Magyarországon két év alatt sikerült 77 százalékra csökkenteni az államadósság mértékét - írta közleményében a sajtófőnök.

A miniszterelnök kifejtette: a kontinens növekedésének motorja Közép-Európa lesz, de ehhez a térség országainak szorosan együtt kell működniük.

A cseh köztársasági elnök kétnapos hivatalos látogatásra érkezett kedden Budapestre. Václav Klaus Debrecenbe is ellátogat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek