Rengeteg mikrocég alakult idén

2012.12.04. 11:07

Növekvő tendenciát mutat a kkv szektor: közel 18 ezer új vállalkozást regisztráltak idén, és mintegy 42 ezer új munkahelyet teremtett. A vállalkozások 99,6 százaléka kis-, és középvállalkozásnak minősül Magyarországon. Ezzel több mint kétmillió embernek jelentenek megélhetést az egész országban.

A közép-magyarországi régió szerepe ezen belül is kiemelkedő, hiszen a Magyarországon a kkv szektorban foglalkoztatottak számának csaknem felét teszik ki a Budapesten, illetve Pest megyében dolgozók 994 993 fővel, ráadásul 2011-ről 2012-re további 34 ezer fővel nőtt a régióban foglalkoztatottak száma. Ezért is fontos a kkv-szektor rövid- és hosszú távú fejlődése – az ezt támogató rendezvényen az előadásokon túl személyre szabott tanácsadásokon is részt vehettek a vállalkozók.

Idén már második alkalommal szervezetek kifejezetten kkv-knak ilyen rendezvényt, hogy azok megismerjék a saját üzletmenetük megkönnyítését szolgáló lehetőségeket. A programot a Magyar Telekom szervezte, de az Opten cégszolgáltató és az Unicredit Bank szakértői is közreműködtek a tanácsadásban. Az előadók között emellett kis- és középvállalkozó szakemberek is voltak, akik első kézből, saját tapasztalataik alapján tudtak információt átadni a kkv-szektornak

A rendezvényen többek között ügyfélszerzést elősegítő, ügyfélélményt növelő megoldásokkal, hatékony marketing tanácsokkal, modern projektkezeléssel, időkímélő számlázási módszerrel, valamint webshop létrehozással és üzemeltetéssel is találkozhattak a kisvállalkozók. A kockázatos partnerek, illetve a kintlévőségek elkerülése kapcsán, pedig olyan hétköznapi kérdések is felmerültek, hogy hogyan válasszunk utazási irodát, amivel biztosan haza is jutunk.