Csúszik az M3 átadása

2012.12.07. 15:22

Az M3 autópálya Nyíregyháza és 49-es főút közti szakasza az ófehértói mérnökségi telep kivitelezésnek elhúzódása miatt még nem helyezhető forgalomba – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A telep feladataihoz tartozik az utak tisztítása, a hidak időszaki vizsgálata, a híd- és szalagkorlátok karbantartása, a KRESZ táblák cseréje és koronán kívül telepített növényzet karbantartása.

A baleseteknél diszpécserszolgálatuk segíti az utazókat valamint, ha szükséges a forgalmat is elterelik. A főpályán történt baleseteket vagy egyéb forgalmat veszélyeztető objektumokat is a diszpécserszolgálatnak jelenthetik be az utazók. A telepen helyezkedik el az autópálya rendőrség épülete is. A központ 2013 első félévében készül el, az átadást követően az új pályaszakasz is megnyitható a közlekedők előtt.

A 33,8 km hosszú szakasz fejlesztése az Új Széchenyi terv keretén belül a Közlekedés Operatív Program (Közop) égisze alatt az Európai Unió támogatásával valósul meg nettó 31,9 milliárd forintból.