Fábián, Sebestyén
-1 °C
7 °C

Drágábban utaznak a köztisztviselők

2012.12.07. 08:11

A költségvetési szervek munkatársai a következő két évben legfeljebb nettó 8,4 milliárd forintért mehetnek külföldi hivatalos utakra, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) ugyanis ilyen keretösszegben írt ki közbeszerzési eljárást az utazások megszervezésére -írja a Napi Gazdaság.

Az eljáráson legfeljebb három utazásszervezőt hirdetnek ki nyertesnek, és 24 hónapra kötnek velük szerződést. A főigazgatóság az elmúlt három évben összesen nettó 8,5 milliárd forint keretösszegben kötött szerződéseket az állami utazásokra, míg most két évre tervezi a 8,4 milliárdos szerződést.

A közbeszerzést a KEF bonyolítja le jutalékért, de a konkrét utazásokra a költségvetési intézmények kérnek ajánlatot az utazási irodáktól, és ezek fizetik ki azokat. A cégek a repülőjegy értékesítése mellett biztosításokat, szállást, autóbérlést, vonat-, busz- vagy hajójegyet, illetve repülőtéri transzfert intéznek a megrendelőknek.

A központosított utazásszervezésnek "hagyományosan" az OTP Travel Kft. a legnagyobb nyertese, jelenleg is több milliárd forint értékű szerződés alapján segíti a köztisztviselők utazását.