Katalin
-2 °C
3 °C

Ezek a legjobb magyar munkahelyek

2012.12.07. 08:18

Az Aon Hewitt szerint a magyar cégek közül a közép- és kelet-európai régió legjobb munkahelyeinek egyike a nagyvállalati kategóriában a Provident Pénzügyi Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt., a középvállalatoknál az FGSZ Földgázszállító Zrt., a kisvállalati kategóriában pedig a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft., a Mars Magyarország Értékesítő Bt. és az InterContinental Budapest lett, írja a Napi Gazdaság. A regionális felmérésben nyolc ország több mint 400 vállalata vett részt, több mint 250 ezer munkavállalóval.

A kutatás vizsgálta a munkavállalói és a munkáltatói oldalra vonatkozó mutatókat, annak érdekében, hogy teljes és objektív képet nyújtson. Az eredmények szerint a munkavállalói elkötelezettség a régióban három százalékponttal, 58 százalékra nőtt 2011-hez képest. A legmagasabb átlagot Bulgária (67 százalék), a legalacsonyabbat Lengyelország (48 százalék) produkálta.

Azokban az országokban a leginkább elégedetlenek a munkavállalók a fizetésükkel és a munkájukhoz kapcsolódó elismeréssel, amelyek a legkedvezőbb gazdasági helyezetben vannak, és a legnagyobb GDP-növekedés előtt állnak.