A svédek lesznek az új németek a Balatonnál?

2012.12.11. 08:20

Közvetlen légi járat köti majd össze Rigát a sármelléki repülőtérrel, májustól hetente jönnek az AirBaltic gépei, írja a Napi Gazdaság.

Az AirBaltic és a Hévíz-Balaton Airport Kft. hároméves megállapodást írt alá, melynek keretében közvetlen légi összeköttetés jön létre a Riga International Airport és a Hévíz-Balaton Airport között. A tervek szerint 2013. május 4-én landol az első repülőgép, kezdetben 76 férőhellyel a fedélzetén. A májustól októberig heti rendszerességgel közlekedő járatok megteremtik a gyors összeköttetést az észak-európai országok, valamint a nyugat-magyarországi fürdővárosok és a Balaton között.

A rigai nemzetközi repülőtér fontos átszálló állomás az észak-európai utasok számára. Az AirBaltic légitársaság 3,3 millió utast szállít évente, több mint ötven célállomásra. Az előzetes piackutatások alapján nagy érdeklődés mutatkozik a zord időjárású skandináv területekről tavasszal és ősszel a termálvizes fürdők, valamint a nyári szezonban a Balaton iránt. Oroszország területéről szintén jó csatlakozási lehetőséget kínál a járat.