5 milliárdért vesznek új rendőrautókat

2012.12.12. 15:36

Bő két hónappal az eredményhirdetést követően az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közzétette az 1750 darabos járműbeszerzésének szerződéses árait. A rendőrség közbeszerzési tájékoztatója szerint a nyertes autóforgalmazókkal, az Opel Southeast Europe Kft. és a Schiller Autóház Kft. konzorciumával, valamint a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.-vel összesen - áfa nélkül - 5,137 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a járművek szállítására, írja a Napi Gazdaság.

Az Opel-kereskedőktől 1250 darab, 115 lóerős, 1.6-os motorú Opel Astra Classic autókat vásárolnak nettó 3,957 milliárd forintért, a rendőrségi jelekkel felszerelve, felmatricázva, járőrautóvá alakítva. Egy járműért így nettó 3,165 millió forintot fizetnek. A Porsche Hungaria 500 bűnügyi ügyintézői kategóriában szállíthat 105 lóerős, 1.2-es motorú Skoda Fabia típusú gépkocsikat, nettó 1,179 milliárd forintért. A Skodákért így egyenként nettó 2,359 millió forintot fizet az ORFK.

Az augusztus közepén meghirdetett gyorsított, tárgyalásos közbeszerzési eljáráson nagy volt a tumultus, ugyanis a két járműkategóriában hét, illetve nyolc kereskedő tett önállóan vagy közösen ajánlatot. A járőrautók és a bűnügyi ügyintézői autók szállítására is pályázott a két Opel-forgalmazó és a Porsche Hungaria mellett a Petrányi Autó Kft., a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft., a Citroen Hungaria Kft., az Auto-Fort Kft. és a Duna-Autó Zrt., míg az 500 darabos bűnügyi ügyintézői autókra ajánlatot tett még - az előbbi cégeken kívül - a Wallis Kerepesi Kft. is. Az eljárás eredményéről szeptember 28-án döntött az ORFK - derül ki a szervezet közbeszerzési tájékoztatójából.