Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

2000 embert küldhet el a Barclays

2012.12.13. 22:16

A nyári botránya miatt megrendült Barclays akár 2000 állás megszüntetését is bejelentheti hamarosan befektetési banki üzletágában a társaság szerkezetátalakításának részeként, írja a portfolio.hu a Wall Street Journal értesülésére hivatkozva.

A lap szerint a bank vezetői azt tervezik, hogy 1000-2000 fő elbocsátására tesznek javaslatot, a leépítés nagy része Ázsiát és Európa kontinentális országait érinti. A hivatalos bejelentés 2013 elején érkezhet.  A Goldman Sachs elemzői szerint a Barclays befektetési banki dolgozói 15 százalékát is elbocsáthatja, ami a 23 ezer alkalmazottból 3500 főt jelenthet. A bank új vezérigazgatója, Antony Jenkins szeretné elkerülni, hogy a bank jelentős piacvesztést szenvedjen el Amerikában és Nagy-Britanniában.

A közelmúltban a Barclaysnál még radikálisabb leépítést jelentett be a UBS, a Royal Bank of Scotland és a Citigroup is. A Barclaysnál az említett számok csak a befektetési banki üzletágra vonatkoznak, további elbocsátások jöhetnek más helyeken, például az információs technológia területén is.