Kandrács a MÁK új vezetője

2012.12.14. 11:40

Kandrács Csaba lesz december 15-től a Magyar Államkincstár új elnöke - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken. Kandrács Csaba - aki a november 15-ével távozott Thuma Róbertet váltja - az NGM kincstárért felelős helyettes államtitkári posztját töltötte be eddig. Thuma Róbert az NGM novemberi közlése szerint egyéb megbízatása miatt távozott a kincstár éléről, amelyet 2011. január 20-tól vezetett.

Tavaly januárban a tárca azzal indokolta a váltást, hogy "az uniós támogatásokkal kapcsolatosan jelentkező új kincstári feladatok, valamint a minisztérium részéről megfogalmazott irányítási és információs rendszerek korszerűsítésére vonatkozó igények együttesen tették szükségessé a változást az intézmény vezetésében".

Kandrács Csaba - a kormany.hu-n olvasható önéletrajza szerint - korábban többek között Budapesten az V. kerületi önkormányzatnál volt pénzügyi osztályvezető, majd 2012 júliusában lett az NGM helyettes államtitkára. A szakember 2012. november 15. óta a Magyar Államkincstár Webkincstár rendszerének fejlesztéséért és a prémium euró államkötvény bevezetésért felelős miniszteri biztosként dolgozik a Nemzetgazdasági Minisztériumban.