16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Házon belülről érkezik az új MNV-vezér

2012.12.20. 07:42

Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. portfóliókezelési főigazgatója lesz a keddi bejelentés szerint a posztról év végével távozó Horváth Gergely Domonkos utódja az MNV élén - írja a Napi Gazdaság.

Márton nyáron az MFB Zrt.-től érkezett a vagyonkezelőhöz, korábban a tőzsdéről a Lasselsberger Hungária Kft. felvásárlása miatt távozott Zalakerámia Zrt. vezérigazgatója volt. Megfigyelők szerint már korábbi munkahelye révén is közelebb áll az MNV-t felügyelő Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez, mint a két és fél éve főként Fellegi Tamással együtt dolgozó korábbi Keler Zrt.-vezér Horváth.

A leköszönő vezérigazgató, ahogy az elmúlt két évben, úgy most sem kívánt a sajtónak nyilatkozni − lapunk információi szerint azonban távozását nem előzték meg látványos konfliktusok.

A technokrata hírében álló volt bankár vagyonkezelőként is az elszámolóháznál megszokott transzparenciaszintet valósította meg, még ha ez nem is párosult különösebb nyilvánossággal.

Horváth az egységes állami vagyonkezelés híve volt, ez a koncepció idén már vereséget szenvedett, amikor törvénnyel hozták létre a honvédelmi tárca vagyonkezelő szervezetét, jelenleg pedig a közigazgatási tárca hasonló szervének felállításáról is szó van. Horváth már lemondott az Aeroplex Kft. repülőgép-karbantartó fb-elnöki tisztéről, illetve minden bizonnyal távozik a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnöki posztjáról is.  • Hírek
  • Hírek